SASLUŠAN OSUMNJIČENI ZA SILOVANJE DEVOJKE U LIFTU U NIŠU: Evo kako se branio
Lisice, Foto: Profimedia

SASLUŠANJE

SASLUŠAN OSUMNJIČENI ZA SILOVANJE DEVOJKE U LIFTU U NIŠU: Evo kako se branio

Aleksinčanin je uhapšen brzom policijskom akcijom

Objavljeno: 10:44h

S. J. (32) iz Aleksinca saslušan je juče popodne u Višem javnom tužilaštvu koje je protiv njega donelo naredbu o sprovođenju istrage zbog krivičnog dela silovanje.

- Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. Nakon saslušanja viši javni tužilac je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Nišu podneo predlog za određivanje pritvora kako osumnjičeni ne bi ometao postupak uticajem na svedoke, da u kratkom vremenskom periodu ne bi ponovio krivično delo i jer se osumnjičenom na teret stavlja izvršenje krivičnog dela za koje je propisna kazna zatvora preko deset godina a način izvršenja i težina posledia krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - saopštilo je danas niško VJT.

S.J. je uhapšen jer je 11. februara u liftu jedne zgrade u centru Niša silovao dvadesetčetvorogodišnju devojku.

Pre ovog događaja on je izazvao seriju incidenata u Aleksincu uključujući i seksualne napade a zbog sumnje u njegovo duševno zdravlje, vođen je i na psihijatrijsko posmatranje u bolnicu u Gornjoj Toponici. Kako je smatrano da je psihički zdrav te da dela koja je počinio ne zahtevaju hapšenje, S.J. je pušten na slobodu pa je odmah nastavio sa izgredima.

- Prošle nedelje je seksualno zlostavljao radnicu jedne pekare u Žitkovcu kod Aleksinca. Nije uspeo da do kraja realizuje svoju nameru pa je delo kvalifikovano kao nedozvoljene polne radnje. S obzirom na to da se tek prikupljaju dokazi o ovom događaju, te da krivična prijava protiv njega nije još podneta, nalazio se na slobodi – navodi naš izvor upoznat sa ovim slučajem.

Kako se saznaje od njegovih poznanika, on je radio kao građevinski preduzimač, zapao je u dugove pa je poslednjih dana počeo čudno da se ponaša. Njegovi prijatelji veruju da je odlučio da uradi sve što mu paše jer želi da ode u zatvor kako bi pobegao od poverilaca.

- Danima je lomio izloge po Aleksincu zbog čega su protiv njega podnošene prekršajne prijave. Zbog sumnje u njegovo duševno zdravlje, prošle nedelje je vođen i u Psihijatrijsku bolnicu Gornjoj Toponici gde je ustanovljeno da ne pati od duševnog oboljenja ili drugog stanja koje bi uticalo na njegovu sposobnost da shvati značaj svoga dela i upravlja svojim postupcima pa nije bilo osnova da bude zadržan u ovoj ustanovi – objašnjavaju naši sagovornici. Dodaju da je reč o konfliktnoj osobi koja se nasilno ponašala i prema članovima porodice.

Aleksinčanin je uhapšen brzom policijskom akcijom nakon što je silovao devojku u zgradi u kojoj živi. Mladu Nišlijku napao je čim je ušla u lift, prisilno je obljubio a zatim pobegao. Njene pozive u pomoć čule su njene komšije i pozvale policiju. Na lice mesta su sa policijskom patrolom stigli i inspektori za krvne i seksualne delikte odeljenja kriminalističke policije i forenzičari. Kako svedoče stanari, forenzičari su upotrebili sredstva za pronalaženje otisaka a u cilju obezbeđivanja dokaza izuzeli su i pod lifta, prvenstveno radi otkrivanja bioloških tragova koji su ključni dokaz u ovakvim slučajevima.

Nakon bestijalnog iživljavanja nad bespomoćnom devojkom S.J. je otišao u obližnju kafanu gde ga je policija pronašla i uhapsila.

Bonus video:

01:31

SVA PITANJA MIKE ALEKSIĆA ALUDIRAJU DA ŽRTVA LAŽE Marković o suđenju za silovanje: Spominju kako se obukla, što mu nije pobegla

(Espreso / Telegraf.rs/ Dragana Kocić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.