POKUŠALA DA PREKO SRBIJE U RUMUNIJU UNESE NAKIT VREDAN 42.000 €: Pogledajte šta je sve PONELA i kako je otkrivena
Carina, Foto: Tamara Trajković

DRAMATIČNO

POKUŠALA DA PREKO SRBIJE U RUMUNIJU UNESE NAKIT VREDAN 42.000 €: Pogledajte šta je sve PONELA i kako je otkrivena

Prekršaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu pristigao automobil stranih registarskih oznaka, kojim je dvoje putnika bilo na putu ka Rumuniji

Objavljeno:

Zajedničkim radom carinskih i policijskih službenika na graničnom prelazu Vatin je 11. februara 2024. godine sprečen pokušaj jedne putnice da preko granice bez prijavljivanja prenese više od 1.200 grama nakita, čija je vrednost procenjena na skoro 42.000 evra. Prekršaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu pristigao automobil stranih registarskih oznaka, kojim je dvoje putnika bilo na putu ka Rumuniji.

Iako su tvrdili sa nemaju ništa da prijave sem ličnog prtljaga, automobil je detaljno pregledan i tada je u torbama putnice pronađeno preko 100 pojedinačnih komada zlatnog i pozlaćenog nakita, zajedno sa preciznom zlatarskom vagom.

1 / 4 Foto: Uprava carina

Ishod hitnog sudskog postupka koji je sproveden nakon otkrivanja dragocenosti je novčana kazna za putnicu koja se našla u prekršaju, kao i zaštitna mera trajnog oduzimanja neprijavljenog nakita.

Podsećamo da su putnici prilikom prelaska granice u obavezi da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom, što se odnosi kako na nakit koji se nosi na sebi ili u prtljagu, tako i na investiciono zlato u obliku pločica, poluga i novčića.

Bonus video: Bušatlija: Bugarska carina na gas je upozorenje Mađarima

03:06

Bušatlija: Bugarska carina na gas je upozorenje Mađarima

(Espreso/D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.