"ČEKALI SMO BEBU OSAM GODINA, I NA KRAJU ŠTA SE DESILO": Potresna ispovest NEUTEŠNE majke PREMINULE BEBE u Nišu
Porodilište, Foto: Marina Lopičić

tragedija

"ČEKALI SMO BEBU OSAM GODINA, I NA KRAJU ŠTA SE DESILO": Potresna ispovest NEUTEŠNE majke PREMINULE BEBE u Nišu

Majka preminule bebe iz Niša oglasila se za javnost

Objavljeno:

„Čekali smo bebu osam godina, ovo je nama prva beba. Bila je kod mene dan i po nakon rođenja i sve je bilo u redu. Dete je bilo živo, zdravo. Mislim da neko treba da odgovara zbog toga što se desilo. “

Ovim rečima počinje bolnu ispovest za "Blic" Marija Perić iz Niša, čija je beba preminula nakon rođenja od teške infekcije pluća, nakon što se zagrcnula prilikom dohrane. Prema nezvaničnim informacijama obdukcija preminule bebe je urađena na Institutu za patologiju UKC Niš, ali porodica još uvek nije dobila rezultat. Marija kaže da obdukcioni zapisnik još uvek nisu dobili i da očekuju da im stigne kroz osam, devet dana.

Ona je tokom trudnoće morala više da leži zbog skraćenog grlića materice, ali napominje da nikakvih zdravstvenih tegoba nije imala te da je sa bebom bilo sve u redu nakon porođaja. Devojčica je nakon rođenja dobila ocenu 9.

Bebe
Bebefoto: RINA

- Meni je termin bio februara, ali ja sam se malo ranije porodila. Trudnoća je prošla uredno, samo sam morala da ležim i odmaram, nalazi su mi bili u redu, sve je bilo kako treba. Baš sam se i pazila, i ležala, i odmarala, i izbegavala kontakte zbog virusa, i na kraju šta se desilo – priča Marija za "Blic".

Ona navodi da se porodila 19. januara u pet minuta posle ponoći i da je sa detetom bilo sve u redu kada su joj ga doneli sutradan, posle 18 časova.

- Bebe donose dva puta dnevno majkama, ujutru i popodne. Verovatno je ujutru bilo rano pa su je doneli tek popodne. Bila je kod mene 28 sati i sve je bilo u redu. Onda su rekli da treba na fototerapiju da ide, malo je požutela. Apsolutno ništa nije ukazivalo da će se nešto desiti, niti je bilo drugih problema. Beba je bila apsolutno zdrava da bi posle 15 sati došli i rekli da se beba zagrcnula prilikom hranjenja, poplavela, da su je aspirirali i odatle sve kreće – priča nam Marija.

"To što se zagrcnula nije ništa strašno"

Ona kaže da joj je rečeno da to što se beba zagrcnula nije strašno.

Bebe
Bebefoto: Printscreen Youtube/KPIX CBS SF Bay Area

- Nemoguće je da dete bude tri dana u redu i onda - zagrcnula se. Pa ja je nisam hranila nego oni tamo. Oni znaju kako ih hrane i šta rade. Rečeno nam je da idemo na Dečju kliniku, biće tamo tri dana, biće sve u redu. Pričali su, idete posle kući, pa to se dešava, pa to nije ništa neobično. Međutim, posle kada sam se čula sa drugim ljudima i razgovarala o tome, saznala sam da to uopšte nije bezazlena situacija što su nju aspirirali. A meni su rekli kako to nije ništa strašno, tako da neko treba da da neko objašnjenje i da ako se utvrdi krivica i da odgovara. Ja nisam lekar, ne znam šta će oni da napišu u tom nalazu, ali ja mislim da je neko kriv za to što se desilo - dodaje Marija.

Uprava istražuje slučaj

Iz Uprave UKC Niš "Blicu" je potvrđeno da je formirana komisija koja će detaljno ispitati slučaj i izvestiti roditelje o nalazima.

- Uprava niškog Univerzitetskog kliničkog centra, odmah po dobijanju saznanja o navedenom događaju, zajedno sa nadležnim službama, formirala je Komisiju za unutrašnji stručni nadzor, koja će detaljno ispitati hronološki sled događaja i utvrditi sve činjenice, nakon čega će, naravno, o svemu tome porodica biti obaveštena - saopštio je UKC Niš.

Bonus video:

01:36

UBIJENA DESETOMESEČNA BEBA: Palestinci žele mir, ALI IMAJU DVA PROBLEMA! Vitorović analizira: Kako će izgledati nastavak rata?

(Espreso/ Blic/ B.J/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.