OVO JE RUDAR KOJI NASTRADAO KOD LJUBOVIJE: Kolege neutešne, iza sebe ostavio suprugu (FOTO)
Rudnik "Veliki Majdan", Foto: RINA

tuga

OVO JE RUDAR KOJI NASTRADAO KOD LJUBOVIJE: Kolege neutešne, iza sebe ostavio suprugu (FOTO)

Rudar Milorad V. (62) tragično je nastradao prilikom transporta rude

Objavljeno:

Rudar Milorad V. (62) tragično je nastradao prilikom transporta rude, u rudniku olova i cinka "Veliki Majdan", kod Ljubovije.

Kako je podelila lokalna stranica na "Fejsbuku", Milorad je rođen u selu Crnča, opština Ljubovija, gde se vratio nakon kraćeg rada u građevinskim firmama po Srbiji i u Beogradu. Zaposlio se kao rudar u rudniku u kojem je tragično skončao, dok je iza sebe ostavio suprugu Vidu.

Hrabro i dostojanstveno se Milorad borio kroz ceo svoj zemaljski život. Znao je kao dobar domaćin svaki red. Znao je da ispriča dobru priču i anegdotu. Umeo je da bude dobar sagovornik i da sluša, da se od srca zasmeje, ali ako nekad treba, znao je iskreno i da se izvini pa ako treba i za tuđi račun i u tuđe ime. Jednom rečju bio to dobar čovek - navodi se na "Fejsbuku".

"Prvi put da se dogodi ovakva tragedija"

- Do nesreće je došlo prilikom transporta rude, na licu mesta su svi nadležni koji utvrđuju tačan uzrok, vrši se uviđaj - potvrđeno je za agenciju "Rina", a preneo je "Blic".

Prema rečima kolega, rudar koji je nastradao bio je iskusan u svom poslu i prošao je sve neophodne obuke i lekarske preglede.

- Ovo je prvi put da se u rudniku dogodi tragedija, radim ovde 15 godina. Nastradali je bio odličan u svom poslu i divan kolega. Prošao je sve potrebne obuke i lekarske preglede. Ovo nas je sve jako potreslo - kažu rudari iz Velikog Majdana.

Bonus video:

00:30

STIŽE KOLONA POGREBNIH VOZILA U RUDNIK SOKO: U nesreći poginulo 8 rudara, najmlađi Nikola imao samo 31 godinu

(Espreso/Blic/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.