ZBOG 7.000 DINARA 7 GODINA ZATVORA: Igoru iz Kruševca stigla presuda
Sud, Foto: Printscreen/RTS

srbija i kazne

ZBOG 7.000 DINARA 7 GODINA ZATVORA: Igoru iz Kruševca stigla presuda

Zbog otimanja 7000 dinara dvoje ljudi je osuđeno, jedno na sedam, drugo na dve godine

Objavljeno:

Osnovni sud u Novom Pazaru osudio je Igora V. iz Kruševca na sedam godina i mesec dana zatvora, a Silvanu R. iz ovog grada na dve godine zbog razbojništva tokom kojeg su oteli 7.000 dinara, saznaje Radio Sto plus.

Presudu Osnovnog suda potvrdio je i Apelacioni sud u Kragujevcu, pa je ona postala pravnosnažna.

Igor V. i Silvana R. proglašeni su krivim jer su 18. maja prošle godine, oko podneva, pratili G.B. iz Novog Pazara i onda ga u blizini Zelene pijace napali, tražeći mu novac.

Zatvor
Zatvorfoto: RINA

Silvana R. ga je, s leđa, držala za ruke, dok mu je Igor V. iz džepa izvadio 7.000 dinara, od kojih je 4.000 palo na zemlju.

Kruševljanin je nakon toga pobegao sa 3.000 dinara, a potom i Silvana R, nakon što je sa zemlje uzela preostali iznos od 4.000 dinara.

Prilikom izricanja kazne Igoru V. primenjen je institut “višestruki povrat”, jer je ranije više puta osuđivan i to uglavnom zbog teških krađa i razbojništava.

Institut, koji se još zove i “tri udarca”, podrazumeva da onaj ko je dva ili više puta osuđivan na kazne zatvora duže od godinu dana mora biti osuđen na više od polovine propisane kazne za krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Bonus video:

00:18

Karić Osman došao sinu Stefanu u zatvor

(Espreso/ Telegraf.rs/ J.V/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.