3 GODINE OD KRVAVOG UBISTVA SKOLETOVOG SINA: Za oca se pričalo da je naručio SMRT ARKANA, a sina IZREŠETAO starac..
Zoran Uskoković, Foto: Printscreen/facebook, Kurir privatna arhiva

kratka biografija

3 GODINE OD KRVAVOG UBISTVA SKOLETOVOG SINA: Za oca se pričalo da je naručio SMRT ARKANA, a sina IZREŠETAO starac..

Tačno je tri godine od ubistva sina kriminalca za koga su svi mislili da je ubio Arkana

Objavljeno:

Skoletov sin, po kojem je i dobio ime, Zoran Uskoković (22), ubijen je u brutalnoj sačekuši na današnji dan pre tri godine, kada je njegovo telo pronađeno u ranim jutarnjim časovima kod supermarketa u Borskoj ulici na Kanarevom brdu u Beogradu.

Egzekutor maskiran u starca sa štapom u rukama čekao je u zasedi mladog Uskokovića skoro sat vremena, a kada je Zoran izašao iz svog automobila, ubica je dočekao trenutak i krenuo mu u susret, da bi se u trenutku kada su se mimoišli, filmski okrenuo i pucao u glavu.

Nadzorne kamere koje je policija pregledala odmah posle ubistva, postale su im jedini trag, međutim, slučaj je do danas ostao nerešen, kao što nije poznat ni motiv ubistva, iako se spekulisalo da je reč o krvnoj osveti.

Zoran Uskoković
Zoran Uskokovićfoto: Printscreen/facebook, Kurir privatna arhiva

Tog 29. januara 2021. godine, negde oko 23.30 sati, mladi Uskoković je izlazeći iz automobila marke "audi" krenuo ka zgradi gde je stanovao, dok mu je prilazio starac sa štapom u rukama, ne videći šta mu se sprema kada mu je čovek u staromodnom kaputu i šubari pucao u čelo i bradu. Na kameri se moglo prepoznati da je reč o atletski građenom muškarcu koji je tada imao između 30 i 40 godina, a nakon obavljenog "posla", prišao je mladom Zoranu i sa žrtve uzeo predmet, koji je poneo sa sobom. Međutim, nikada se nije saznalo šta je bilo u pitanju.

Ko je bio Zoran Uskoković?

Mladi Uskoković je sin poznatog kriminalca devedesetih godina, istoimenog oca sa nadimkom Skole. U srpskom podzemlju za Skoleta se tvrdilo da je upravo on 15. januara 2000. godine organizovao ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.

Porodica ubijenog mladića, ranije je za medije rekla da on nije imao nikakve veze sa kriminalom, da je živeo van svega toga, s obzirom na to da nije imao krivični dosije.

Policija
Policijafoto: Nenad Kostić

Uskoković je imao samo dve godine kada mu je ubijen otac, 27. aprila 2000. godine, a navodno su je izvršili pripadnici tadašnjeg zloglasnog zemunskog klana.

- Veze nije imao s kriminalom, osim prezimena i očevog pedigrea. Ovo je dete takoreći životarilo i vozilo auto s plastičnim felnama, toliko je bio "kriminalac". Svako ko živi na Miljakovcu zna da je svake nedelje s bakom dolazio u crkvu kao dečak i nastavio kad je porastao, pomagao svešetniku. Bio je pobožan, miran, zaposlen i išao na studije - pisali su tada oni koji su poznavali mladog Uskokovića.

Skoletov sin sahranjen pored oca

Veliki broj ljudi okupio se tada na Centralom groblju kako bi ispratili mladog Uskokovića, dok se u pozadini čuo zvuk pesme "Tiho noći". Zoran je sahranjen pored svog oca Skoleta, koji je likvidiran u jurnjavi automobilima samo tri meseca posle Arkanovog ubistva.

Skole je važio za moćnika koji je vladao srpskim podzemljem, za njega se pričalo da je u tom dobu bio na vrhuncu svoje kriminalne karijere.

Ipak, nakon Arkanovog ubistva, Skole je pričao da je on bio prijatelj Ražnatovićima, a ono što je budilo sumnju, zbog opšteg pravila koje je važilo među kriminalcima, onaj koji prvi da čitulju ubijenom, taj je najsumnjiviji, što je između ostalog, Skole i uradio, nakon što je prvi izjavio saučešće Ceci, Arkanovoj udovici.

Ubica Zorana Uskovića mlađeg ni tri godine od zločina nije pronađen, a likvidacija je i dalje nerasvetljena.

Bonus video:

07:10

ARKAN JE UBIO DŽAMBU, A DŽEJ JE TO ZNAO I MORAO DA ĆUTI JK brutalna: Paradoks je da Ceca peva naslovnu numeru u filmu Nedelja

(Espreso/ Kurir/ T.V/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.