MAJKA DEČAKA UBICE STIGLA U PALATU PRAVDE! Čeka početak suđenja na OPTUŽENIČKOJ KLUPI kao i njen muž (FOTO)
Majka dečaka ubice, Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

javljeno je

MAJKA DEČAKA UBICE STIGLA U PALATU PRAVDE! Čeka početak suđenja na OPTUŽENIČKOJ KLUPI kao i njen muž (FOTO)

Optužnicom su, podsetimo, obuhvaćeni i odgovorno lice streljane u kojoj je, kako se sumnja otac učio da puca, kao i instruktor

Objavljeno:

U Višem sudu u Beogradu za 11 sati zakazan je početak suđenja ocu i majci dečaka ubice koji je 3.maja prošle godine u OŠ Vladislav Ribnikar ubio devet vršnjaka i radnika obezbeđenja.

Optužnicom su, podsetimo, obuhvaćeni i odgovorno lice streljane u kojoj je, kako se sumnja otac učio da puca, kao i instruktor. Ocu se na teret stavlja krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, dok je majka optužena zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja. Osim roditelja dečaka optužnicom je obuhvaćeno i odgovorno lice Streljačkog kluba "Partizan Practical Shooting", kao i instruktor u tom klubu, u kojem je pomenuto dete učilo da puca iz vazdušnog i vatrenog oružja.

Majka dečaka ubice
Majka dečaka ubicefoto: Stefan Stojanović/ Mondo

Porodice nastradale dece polako dolaze u beogradsku Palatu pravde, a suđenje će biti održano u najvećoj sudnici u prizemlju.

- Tužilac u ovom predmetu je predložio da suđenje bude zatvoreno za javnost, a jedan od razloga je što su kao svedoci pozvani i maloletnici koji su bili prisutni kad im je drug iz odeljenja ubijao drugare i ranio nastavnicu istorije u čijem se kabinetu sve desilo. Svi učenici tadašnjeg odeljenja VII/2 imaju status oštećenih, bez obzira na to da li su ranjeni ili ne - rekao je izvor Kurira i dodao da će se na današnjem ročištu odlučiti o tome da li će suđenje biti otvoreno ili zatvoreno za javnost.

Ispred sudnice je upravo stigao i Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović koji će prisustvovati suđenju. Inače, ovo je prvi put da lično Glavni tužilac pored postupajućih tužilaca bude prisutan u sudnici.

- Očekujem zakonito i fer suđenje na kraju kojeg će sud osuditi optužene za krivična dela koja im se stavljaju na teret po osnovu predloženih dokaza tužilaštva i izreći predložene kazne zatvora - kratko je Stefanović rekao za Kurir pred početak suđenja.

Ispred sudnice je i majka dečaka ubice koja sa advokatima čeka početak suđenja.

Bonus video: Hapšenje dečaka koji je pucao u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

00:23

Hapšenje dečaka koji je pucao u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

(Espreso/Kurir/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.