JOŠ JEDNO PRINUDNO SLETANJE U BEOGRADU SA TRAGIČNIM ISHODOM: Hitna pomoć reagovala, ali putniku NIJE BILO SPASA
Aerodrom u Beogradu, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

još jedna smrt

JOŠ JEDNO PRINUDNO SLETANJE U BEOGRADU SA TRAGIČNIM ISHODOM: Hitna pomoć reagovala, ali putniku NIJE BILO SPASA

Ovo je drugi poznati slučaj od početka godine da zbog pogoršanog stanja putnika avion na letu iz Turske sleće vanredno u Beograd

Objavljeno:

Turskom državljaninu (59) pozlilo je na letu iz Nemačke zbog čege je avion prinudno sleteo na beogradski Aerodrom Nikola Tesla jutros oko 4.30, javljeno je iz Hitne pomoći, preneo je Telegraf.rs

"Čim je avion turske kompanije dodirnuo pistu, u akciju je krenula i ekipa Hitne pomoći, ali nesrećnom čoveku nije bilo spasa. Smrt je konstatovana oko 5.20", navodi se u tekstu.

Podaci servisa za praćenje letova Flightradar24 pokazuju da je Boeing 737-800 tursko-nemačke aviokompanije SunExpes na letu XQ370 iz crnomorskog letovališta Trabazon ka Dizeldorfu, neplanirano sleteo u Beograd u 03:40 po UTC, odnosno 04:40 ujutro po beogradskom vremenu.

Avion
Avionfoto: Profimedia

Avion je poleteo na let koji traje malo više od četiri sata u 04:18, a do odluke da se preusmeri u Beograd došlo je iznad Karpata u vazdušnom prostoru Rumunije, na visi od 36.000 stopa (11.000 metara)

Sletanje na beogradski aerodrom obavljeno je rutinski instrumentalnim prilazom (ILS) na pistu 30L, preko Avale, Košutnjaka, Banovog Brda, Ade Ciganlije i novobeogradskih blokova.

Podsetimo, ovo je drugi poznati slučaj od početka godine da zbog pogoršanog stanja putnika avion na letu iz Turske sleće vanredno u Beograd.

Avion Airbus A321neo niskotarifne avio-kompanije Wizz Air UK prekinuo je let oznake W95730 od Istanbula do Londona 8. januara u Beogradu zbog pogoršanog stanja putnice koja ja nažalost kasnije preminula u Beogradu uprkos naporima lekara da je spasu

Bonus video:

01:15

AVION PRINUDNO SLETEO NA AUTO-PUT U SLOVENIJI: Pilot i putnik su nepovređeni

(Espreso / Aero.rs / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.