KAD JE IZBIO POŽAR U ČIGOTI BILO OKO 30 DECE I VIŠE NEPOKRETNIH LJUDI! Oglasio se direktor specijalne bolnice
Foto: Printscreen/RTS

DRAMATIČNO

KAD JE IZBIO POŽAR U ČIGOTI BILO OKO 30 DECE I VIŠE NEPOKRETNIH LJUDI! Oglasio se direktor specijalne bolnice

Podsetimo, u gašenju požara bilo je angažovano oko 50 vatrogasaca

Objavljeno:

Požar koji je izbio sinoć oko 23.30 u Specijalnoj bolnici za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma ''Čigota" na Zlatiboru je lokalizovan, a u toku je dogašavanje.

U trenutku izbijanja požara, u Institutu je bilo oko 100 ljudi, oko 30-oro dece, i više nepokretnih pacijenata, kao i radnici treće smene, kako zadravstveni radnici tako i nemedicinska služba obezbeđenja.

Oni su prvi i krenuli sa evakuacijom pacijenata, ističe direktor "Čigote" Aleksandar Simić.

Požar, Čigota
foto: Printscreen/RTS

- Oko 23.30 obavešten sam o požaru na petom spratu koji su krenuli sa evakuacijom pacijenata, spuštanjem pacijenata na niže spratove. Bilo je i tidesetak dece - rekao je Simić.

Inače, požar je zahvatio krov i poslednji, peti sprat bolnice, a kako ističe nepokretni pacijenti su smešteni u obližnji hotel...

Podsetimo, u gašenju požara bilo je angažovano oko 50 vatrogasaca.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Užicu Saša Cicvarić rekao je da će se uviđaj obaviti u najkraćem mogućem roku. Dolaskom na lice mesta vatrogasci-spasioci su zatekli požar u reazbuktaloj fazi.

Cicvarić kaže da je plamen zahvatio krov, a da je ceo šesti sprat napravljen od drvene konstrukcije, plastičnog krovnog pokrivača, tako da je bilo otežavajućih okolnosti.

Vatru je gasilo 47 vatrogasaca sa 11 vozila do sedam sati kada je požar lokalizovan, istakao je Cicvarić. Dodaje da je 114 pacijenata uspešno i brzo evakuisano od stane zaposlenih i vatrogasaca.

Bonus video: Lokalizovan požar u Bloku 70

00:24

Lokalizovan požar u Bloku 70

(Espreso/RTS/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.