ZAPALIO MU "MERCEDES" PRE SVADBE, PA OVAJ ISPALIO KIŠU METAKA U NJEGA: Najnoviji detalji ubistva Miloša u Nišu
Miloš Radojković, Foto: Facebook printscreen

DRAMATIČNO

ZAPALIO MU "MERCEDES" PRE SVADBE, PA OVAJ ISPALIO KIŠU METAKA U NJEGA: Najnoviji detalji ubistva Miloša u Nišu

Kunjadić se posebno bavio barutnim česticama na telu Miloša Radojkovića i položajem čaura pronađenih na mestu zločina

Objavljeno:

Milan Kunjadić stručni saradnik tima odbrane Nišlije Darka Mitića (36) optuženog za teško ubistvo nekadašnjeg prijatelja Miloša Radojkovića (25), osporio je danas verziju tog događaja sadržanog u optužnici VJT smatrajući da je zasnovana na tragovima koji su obezbeđeni loše obavljenim policijskim uviđajem.

Kunjadić se posebno bavio barutnim česticama na telu Miloša Radojkovića i položajem čaura pronađenih na mestu zločina.

- Smatra se da barutni tragovi, koji u suštini predstavljanju nepotpuno sagorele barutne čestice koje se šire od usta cevi, na telo žrtve dospevaju ako se ispaljenje vrši na udaljenosti do jednog metra. Međutim, na osnovu svega što sam video smatram da su usled neadekvatnog postupanja tokom uviđaja one došle na drugo mesto u odnosu na ono na kome su primarno bile na telu oštećenog. U praksi se dešava da da kada su ustreline bliske, jedan ispaljeni projektil može da ostavi barutne čestice na nekoliko njih. Zbog toga smatram da sve rane na telu nisu nastale pucanjem iz neposredne blizine već sa većeg rastojanja te da barutne čestice u ovom slučaju nisu pokazataelj sa koje daljine su hici ispaljeni – objasnio je Kunjadić.

Kluđerica, Ubistvo, Policija
foto: Petar Aleksić

Dalje je dodao da je iz pištolja koji, kako je istakao ne mora da bude onaj za koji policija tvrdi da ga je koristio ubica već da se radi o sličnom modelu, ispaljeno 12 metaka.

- Pronađeno je 11 projektila a pokojnog Radojkovića pogodilo je 10. Prema mestu pronađenih projektila, osam je ispaljeno ispred garaže a četiri u njoj – rekao je veštak.

Mitićev branilac advokat Aleksandra Zlatić upitala je Kunjadićada da li je moguće utvrditi kada je ispaljen metak, odnosno „starost izvršenog ispaljenja“ na šta je veštak odgovorio da takva mogućnost ne postoji. Sudija Višeg suda Mirko Drašković upitaoje Kunjadića u kom pravcu iskaču čaure prilikom pucanja te da li odskakanje čaura zavisi od podloge na kojuj padnu. Kunjadić je objasnio da čaure iskaču nagore i udesno ali samo pod uslovom da osoba koja puca oružje drži pravo, dok bi u slučaju da ga uperi na drugi način i pravac ispadanja čaura bio drugačiji. Odgovarajući na drugo sudijino pitanje, veštak je kazao da čaure neće odskakati sa blatnjave ili travnate površine dok sa betona ili keramičkih pločica, što je ovde bio slučaj, hoće.

Sudija Drašković se osvrnuo na tvrdnju Kunjadića da su kriminalistički tehničari podizanjem košulje i okretanjem tela, razneli barutne čestice i tamo gde ih nije bilo i predočio mu da su kontakt sa lešom prvi imali lekari Hitne pomoći. Veštak je kazao da su značajnije pomeranje tela izvršili krim tehničari dok su obavljali fotografisanje radi obezbeđivanja dokaza.

Nakon što je odbrana osporila validnost uviđaja reagovala je viši javni tužilac Irena Radivojević zatraživši da se sasluša krim tehničar Aleksandar Tomov što je sud prihvatio. Na sledećem glavnom pretresu zakazanom za 8. mart biće saslušani i svedoci Marija Cvetanović i Miloš Marković.

Darko Mitić je 25. jula 2022. godine osuđen na 20 godina robije zbog Radojkovićevog ubistva ali je Apelacioni sud marta 2023. godine godine ukinuo prvostepenu presudu.

Kluđerica, Ubistvo, Policija
foto: Petar Aleksić

Kako se navodi u optužnici, Mitić je je je 20. novembra 2019. godine iz bezobzirne osvete, lišio života Miloša Radojkovića jer mu je on na dan svadbe zapalio „mercedes“, vlasništvo njegove supruge zbog čega je protiv Miloša pred Osnovnim sudom u Nišu vođen krivični postupak.

Nakon tog događaja Darko je upućivao pretnje Miloševoj supruzi, govorio je : - Dobro bre, što se ovo desilo, što mi bre zapali auto! Pratio je Miloša koristeći fotografije koje je njegova žena postavljala na društvene mreže, došao je u Sterijinu ulicu gde su živeli i sačekao ga ispred kuće.

Miloš je nakon što se vratio sa posla nakratko ušao u kuću, ostavio namirnice a zatim se vratio u dvorište gde je ostavio upaljen motocikl. Kada je video napadača, obratio mu se rečima : - Šta ti je bre i opsovao ga a zatim počeo da doziva suprugu. Povlačio se ka garaži ali je Darko iz neposredne blizine u njega ispalio dvanaest metaka od kojih ga je pogodilo deset usled čega je preminuo na licu mesta.

Bonus video: Ubistvo Ivana Trifunovića na Novom Beogradu

02:32

Ubistvo Ivana Trifunovića na Novom Beogradu

(Espreso/Telegraf/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.