NIŠLIJA OJADIO FIRMU ZA 8 MILIONA DINARA! Evo po kojoj šemi je radio prevarant
Policija / Ilustracija, Foto: Nenad Kostić

HAPŠENJE

NIŠLIJA OJADIO FIRMU ZA 8 MILIONA DINARA! Evo po kojoj šemi je radio prevarant

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova

Objavljeno:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su G. N. (61), odgovorno lice firme „MGF investicije“ DOO Niš, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Sumnja se da je on, od 2018. do 2023. godine, lažno prikazao da su skladišta, tj. podzemni rezervoari u jednom selu u okolini Niša u vlasništvu preduzeća u kojem je bio zaposlen, a potom sa jednom firmom iz Beograda zaključio Ugovor o skladištenju i logističkim uslugama za čije potrebe je uskladištio naftne derivate.

G. N. je, kako se sumnja, na osnovu ispostavljenih faktura za ugovorene mesečne rente, stekao protivpravnu imovinsku korist od 8.731.213 dinara i za isti iznos oštetio jedno privredno društvo iz Niša koje je u stečaju, a koje je stvarni vlasnik skladišta i podzemnih rezervoara, kao i parcela na kojima se nalaze.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Bonus video: ZAŠTO JE TURSKA UTOČIŠTE KRIMINALCIMA? Bivši funckioner MUP-a: Tamo je korupcija izražena! LAKO STUPE U KONTAKT SA VLASTIMA

01:29

ZAŠTO JE TURSKA UTOČIŠTE KRIMINALCIMA? Bivši funckioner MUP-a: Tamo je korupcija izražena! LAKO STUPE U KONTAKT SA VLASTIMA

(Espreso/D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.