"VELJKO JE HTEO DA KUĆA IZGLEDA KAO AMBASADA": Ovako sada izgleda "Mala Šilerova" na Zvezdari (FOTO)
Veljko Belivuk, Marko Miljković, Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić

viletina

"VELJKO JE HTEO DA KUĆA IZGLEDA KAO AMBASADA": Ovako sada izgleda "Mala Šilerova" na Zvezdari (FOTO)

Kako kažu komšije iz ove ulice za "Kurir", nekoliko meseci nakon hapšenja pripadnika grupe, radnici su dolazili i aktivno radili na kući Veljka Belivuka

Objavljeno:

Veljko Belivuk i Marko Miljković uhapšeni su 4. februara 2021. godine i tada su stali radovi na njihovim kućama na Zvezdari u Beogradu. Protiv njihovih supruga su podignute optužnice da su u nekretnine ulagali nelegalno stečeni novac, a jedne od tih nekretnina su podignute upravo na ovom mestu.

Kako kažu komšije iz ove ulice za "Kurir", nekoliko meseci nakon hapšenja pripadnika grupe, radnici su dolazili i aktivno radili na kući Veljka Belivuka, dok je Miljkovićeva, koja se nalazi odmah pored, bila skoro završena. Komšije kažu da su kamere skinute, a nema ni majstora dve godine.

"Više od dve godine nema nikoga da radi na kući, bar ne da smo mi viđali spolja. Kamere koje su bile ugrađene skinute su, a nismo primetili ni da se imanja obilaze često", kažu komšije.

Prema podacima iz optužnice za pranje novca, Bojana Belivuk, supruga Veljka Belivuka, je na saslušanju u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal izjavila da je "Veljko želeo da kuća izgleda kao ambasada" misleći na vilu u izgradnji koju su zajedno sa Miljkovićemom nazvali "Mala Šilerova". Opisala je kako je kuća zamišljena da izgleda.

"Veljko je želeo da kuća izgleda kao ambasada i da spolja bude beli mermer, zato sam komunicirala sa arhitektom i majstorima, jer se bolje od majke razumem u finansije. Kuća je u sivoj fazi, sazidana je i urađeno je grejanje i hlađenje, odnosno centralna klima, urađena je keramika i gipsani radovi. Reč je o objektu od 500 kvadrata, što uključuje garažu, terase i sve što je urađeno. Postojala je soba u kojoj je trebalo da bude video-nadzor, sve komande vezano za struju, grejanje. U planu je bio i đakuzi, ali ga nismo kupili, kao i bazen, ali smo ocenili da je to previše", rekla je Bojana Belivuk.

Pogledajte kako sada izgleda kuća Veljka Belivuka

1 / 6 Foto: Nenad Kostić

Na fotografijama se vidi da je kuća u nepromenjenom izdanju i da izgleda identično kao i na slikama iz jula 2021. godine. Skele su skinute i ništa nije nadograđeno.

"Ništa nije nadograđeno, skele su skinute, ostao je samo beton. Čak i sa kuće koja pripada Miljkoviću su skinute sigurnosne kamere", rekao je izvor upućen u slučaj.

Ranije je bilo najava da će ovi objekti biti srušeni jer su navodno izgrađeni nelegalno. Međutim, to se nije dogodilo.

"Zidine od tri metra, neprobojna stakla, žičana ograda - tako se može opisati spoljašnji izgled “male Šilerove” nazvane tako jer podseća na nekadašnje grandiozno zdanje zloglasnog “zemunskog klana” u Šilerovoj ulici u Zemunu koje je srušeno do temelja u operaciji “Sablja” 2003. godine", dodaje izvor "Kurira".

Pogledajte fotografije kuće Velje Nevolje iz februara 2021. godine

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

Bonus video: BELIVUK I MILJKOVIĆ ĆE U OVOJ OPTUŽNICI MALO ZAMENITI MESTA Reporter Kurira o sudskom istražnom procesu: Braniće se sa SLOBODE!

01:39

BELIVUK I MILJKOVIĆ ĆE U OVOJ OPTUŽNICI MALO ZAMENITI MESTA Reporter Kurira o sudskom istražnom procesu: Braniće se sa SLOBODE!

(Espreso/Kurir/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.