"POKUŠAVAMO DA SPASIMO ŠTO VIŠE, ALI..." Načelnik sektora za vanredne situacije o požaru u Bloku 70
Luka Čaušić, Foto: Kurir televizija

STRAŠNO

"POKUŠAVAMO DA SPASIMO ŠTO VIŠE, ALI..." Načelnik sektora za vanredne situacije o požaru u Bloku 70

Luka Čaušić, načelnik sektora za vandredne situacije, uključio se ispred kineskog tržnog centar i otkrio više informacija javnosti

Objavljeno: 09:35h

Kineski tržni centar u bloku 70 ponovo je u plamenu. Na terenu je trenutno 15 vozila i 51 vatrogasaca koji se bore sa vatrenom stihijom.

Luka Čaušić, načelnik sektora za vandredne situacije, uključio se ispred kineskog tržnog centar i otkrio više informacija javnosti.

- Vatrogasno-spasilačka brigada Beograd dobila je u 6:57 prijavu o požaru. Za svega 2 do 3 minuta smo stigli na lice mesta iz Vatrogasno-spasilačke stanice Novi Beograd. Požar je već bio u razvijenoj fazi. Trenutno je 62 vatrogasca spasioca, sa 17 vozila i taj broj ljudi se povećava iz minuta u minut. Dakle, sve raspoloživo ljudstvo je upućeno ka ovom požaru, vodeći naravno računa da se može desiti i požar na drugim delovima teritorije grada Beograda. Takođe, tu su prisutni policijski službenici, policijske uprave za grad Beograd, pripadnici gradskih službi, vodovod nam je takođe uputio dodatne cisterne - rekao je Čaušić i dodao:

- Ovo je jedan veoma težak požar i pre dve godine kada je deo gorio, mi smo uspeli da spasimo više od polovine tada, ali ovakvi centri su puni izuzetno gorivih materija, razvijaju se visoke temperature. Mi sad, faktički sa zadnje strane pokušavamo da spasimo nešto ovim ljudima. Međutim, toliko je visoka temperatura, jako je teško prognozirati u kojem pravcu će da ide ovaj požar. Ono što je najbitnije, za sad nemamo informacije da ima povređenih lica.

Gradi se novi kineski tržni centar

U požaru 2021. godine izgoreo je najveći deo tržnog centra u Bloku 70, a ispred samog centra postavljeni su privremeni kontejneri. Predviđeno je da 80 odsto zakupaca svoje radnje preseli preko puta Bloka 72, gde se gradi novi kineski tržni centar i ugovori za zakup su već potpisani.

Bonus video: Požar u Bloku 70

00:55

Požar u Bloku 70

(Espreso/Kurir/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.