"BILO JE STRAŠNO, NOSIO SAM JE NA RUKAMA": Potresne reči OCA Marije koja je pre 4 godine NASTRADALA u Nišu
Marija Šulović, Foto: Facebook

nastavljeno suđenje Igoru S.

"BILO JE STRAŠNO, NOSIO SAM JE NA RUKAMA": Potresne reči OCA Marije koja je pre 4 godine NASTRADALA u Nišu

Na ročištu danas u Višem sudu u Nišu, vrlo emotivnu i potresnu izjavu je dao otac pokojne Marije

Objavljeno:

U Višem sudu danas je nastavljeno suđenje Igoru S. (40) iz Niša koji je automobilom "Mazda" udario devojku Mariju Šulović koja je nakon tri meseca preminula od povreda u Beogradu.

Ovaj tragični slučaj dogodio se 31. decembra 2020. godine oko 17,30 sati na raskrsnici ulica Donjovlaške i Miodraga Petkovića Čkalje u Nišu. Prema ranijim navodima iz optužnice Igor S. je bio u alkoholisanom stanju.

Igor S., otac troje dece je na današnjem suđenju rekao da ne priznaje krivično delo koje mu se stavlja na teret. On je ranije pojasnio da je učestvovao u saobraćajnoj nesreći, ali je naveo da je uzrok smrti tragično preminule devojke, "neadekvatno lečenje nakon sudara".

Na ročištu danas u Višem sudu u Nišu, vrlo emotivnu i potresnu izjavu je dao otac pokojne Marije, Nebojša Šulović. On je bio sa Marijom u trenutku udesa na putu za selo Donje Vlase.

- Kada sam video moju ćeru kako leži pokraj puta i kada sam video krv, ja sam se potpuno izgubio. Počeo sam da vičem od muke. Igor se ponudio da je povezemo, ali ja sam rekao "ti ne možeš da je voziš". Zvao sam Hitnu pomoć, ali na tom mestu se veze prebacuju. Dva puta sam dobio Hitnu pomoć iz Doljevca koji su mi rekli da zovem niške kolege. Bio sam van sebe. Onda sam izašao na put, mahao rukama, zaustavio jedan automobil. To je bilo strašno, sećam se i kad' sam je nosio na rukama - ispričao je otac nebojša šta se događalo neposredno posle udesa.

Marija Šulović
Marija Šulovićfoto: Facebook

Tužiteljka Lidija Simović je pre toga precizno objasnila kako je došlo do udesa. Ona je rekla da je "Mazda" udarila Mariju u potkolenicu zbog čega je ona pala na haubu i pritom povredila oba čeona rešnja mozga, minimalni izliv krvi i druge povrede koje će se kasnije ispostaviti kao kobne.

- Nije bilo mesta na telu koje nije bilo povređeno. Svi ti dani kome smo strašno preživljavali. Kada je otvorila jedno oko bilo je neke nade, ali od doktora s kojima smo pričali, sve se svodilo na rečenicu "sve je u božjim rukama". kasnije nam je jedan doktor rekao da na tom moždanom stubu niko u svetu ne radi operacije. I mene zanima istina, kako mi je ćerka izgubila život. Posle tri ili četiri dana je zvala Igorova supruga i tada sam je rekao" sa vama mogu da razgovaram isključivo kao sa jednom majkom i nikako drugačije". Ja sam i pre i sada samo želeo da mi ćerka bude živa - ispričao je ovaj nesrećni otac.

Odbrana Igora S. je navela da optužnica nije kompletna jer nije navedeno kojom se brzinom kretao tog dana branjenik. Zatražena je rekonstrukcija udesa kao i svedočenje saobraćajnih i medicinskih veštaka.

Mariji je nedostajalo još tri ispita da završi Elektronski fakultet. Uporedo je i radila. Njen život je "ugašen" zbog alkohola i nepažnje za šta je moguća kazna zatvora od dve do 12 godina zatvora.

Bonus video:

03:13

ZORAN MARJANOVIĆ NEĆE BITI NI POD ELEKTRONSKIM NADZOROM! Advokat prognozira da li će suđenje biti PONOVLJENO pred novim većem

(Espreso/Kurir.rs/M.S./ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.