"ŽELEO SAM DA JE GLEDAM KAKO RASTE!" Reči oca stradale bebe u Sremskoj Mitrovici KIDAJU DUŠU: "Kupili smo krevetac"
Danijel Marica, Foto: PrintScreen/ Facebook/ Danijel Marica

akušersko nasilje

"ŽELEO SAM DA JE GLEDAM KAKO RASTE!" Reči oca stradale bebe u Sremskoj Mitrovici KIDAJU DUŠU: "Kupili smo krevetac"

Oglasio se Danijel Marica, otac jedne od beba ubijenih u Sremskoj Mitrovici

Objavljeno:

Roditelji preminule devojčice Elene, rođene u OB Sremska Mitrovica, kažu da su bili spremni za dolazak svog prvog deteta. Otac Danijel Nikolov u izjavi za medije objašnjava da su kupili krevetac i stvari, te da nije očekivao da će se desiti nešto loše.

"Mislio sam da će da bude sve u redu, da ću da dočekam svoje prvo dete, da je gledam kako raste. Puno mi je teško", kaže skrhani otac Danijel.

U izjavi za Sremsku televiziju dodaje da je više puta zvao porodilište u Sremskoj Mitrovici, kako bio dobio informacije. Navodno su mu rekli da je sve u redu i da ne brine.

Prema svedočenju majke Marice Mihajlović, primljena je u bolnicu 11. januara, nakon što je prošao termin za porođaj. Iako joj je rečeno da će joj biti urađen carski rez, porođaj je otpočeo prirodnim putem, ali došlo je do komplikacija.

Kako kaže Marica, izgubila je svest.

Osumnjičeni ginekolog
Osumnjičeni ginekologfoto: Facebook/Marica Mihajlovic

"Izgubila sam svest"

"Međutim kad sam došla sebi, previše njih je bilo oko mene. Bilo je sedam, osam babica i bio je taj doktor. Oko pola jedanaest već, on je mene pustio samu da se porađam i otišao je da porodi drugu ženu. Međutim, kad je video da ja ne mogu da se porodim, vratio se kod mene i dao mi anesteziju. Isekao me jednostavno da bi mogli nasilno bebu da izvuku. Beba je bila preko četiri kila, znači, nikako nije mogla da se rodi prirodnim putem. Sestrice su ga molile da me porodi na carski rez, ali on nije hteo, ne znam zašto", kaže majka.

Dvanaestog januara u kasnim večernjim satima Marica se porodila. Dete je, kaže majka, rođeno bez pulsa.

"Nakon toga su pokušavali da je reanimiraju. Vratili su je u život. Srce joj je teško radilo. Mogla je pod aparatima da diše. Iza ponoći su je odveli u Novi Sad i sutradan ujutro su mi javili da je beba preminula", ističe ona.

Saslušali su je, kaže, u policiji i navodno rekli da će krivični postupak biti pokrenut.

"Čekamo samo nalaz obdukcije"

Iz OB Sremska Mitrovica stiglo je kratko saopštenje da se sprovodi unutrašnji nadzor povodom događaja, da je obaveštena zdravstvena inspekcija, te da će i javnost biti obaveštena o ishodima.

Podsetimo, Marica Mihajlović je ceo slučaj o mučnom porođaju i smrti bebe iznela na svom Fejsbuk profilu, po čemu smo pisali u više navrata. Prvo je iznela detalje samog porođaja, a zatim je najavila i da će protiv bolnice i lekara podneti tužbu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su M. M. (45), lekara Opšte bolnice u tom gradu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv zdravlja ljudi.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, M. M. biće određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će, uz krivičnu prijavu biti priveden tužilaštvu.

O celom slučaju oglasila se i ministarka zdravlja Danica Grujičić, više o tome u našoj posebnoj vesti.

Bonus video:

01:17

ZBOG ČEGA ŽENE NE OSTAJU TRUDNE VIŠE OD JEDNOG PUTA? Ginekolog obelodanio: Nisu finansije, ZBOG OVOGA SA TRUDNICE NAJUGROŽENIJE!

(Espreso/ Telegraf.rs/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.