SRBIN DOBIO "ŠUT KARTU" IZ ŠVAJCARSKE POSLE 33 GODINE: Više puta ga UPOZORAVALI da IZMIRI OGROMAN DUG!
Švajcarska / ilustracija, Foto: AP

moraće da napusti zemlju

SRBIN DOBIO "ŠUT KARTU" IZ ŠVAJCARSKE POSLE 33 GODINE: Više puta ga UPOZORAVALI da IZMIRI OGROMAN DUG!

Javni interes za okončanje njegovog boravka stoga nadmašuje privatni interes da ostane u Švajcarskoj

Objavljeno:

Srbin (49) je proveo više od dve trećine svog života u Švajcarskoj, ali mu je posle 33 godine života u ovoj zemlji Savezni sud ukinuo dozvolu boravka. Lista zločina koje je počinio ovaj Srbin, koji živi u kantonu Argau je predugačka, prenose švajcarski mediji.

Srbin je došao u Švajcarsku 1990. godine, kada je imao 15 godina, u okviru ujedinjenja porodice. Dva puta se oženio zemljakinjom, a brak se oba puta raspao.

Međutim, mediji pišu da sada mora da napusti zemlju jer njegov način života nije bio u skladu sa zakonom - nagomilao je ogromne dugove i bio je upozoren od strane tadašnje imigracione policije 1998. i 2000.

Policija / ilustracija
Policija / ilustracijafoto: EPA/Salvatore Di Nolfi/Ilustracija

Osuđen je za prevaru i 2015. kancelarija je zapretila da će mu oduzeti boravišnu dozvolu. 2021. godine ona mu nije produžena, a Srbin je prošao sve sudove i sada je poražen na saveznom sudu.

Njegov dug iznosi 282.000 franaka, plus neizmirena naplata dugova i tekuće zaplene u iznosu od 44.000 franaka (ukupno 326.000 franaka, odnosno oko 345.000 evra).

Njegova krivična evidencija je dugačka, pišu mediji - u njoj su navedena 32 prekršaja, uglavnom kršenja Zakona o strancima i drumskom saobraćaju, kao i zakona o naplati duga.

Savezni sud je u svojoj presudi došao do zaključka da je čovek imao bliske odnose sa Švajcarskom uprkos određenim integracionim deficitima.

Međutim, nije mogao da opravda svoj dug. Takođe, nema garancije da će on bilo šta promeniti u svom ponašanju, dodaje se u presudi.

Javni interes za okončanje njegovog boravka stoga nadmašuje privatni interes da ostane u Švajcarskoj.

Bonus video:

01:26

SVI VOLIMO NEŠTO DA NASLEDIMO, OSIM DUGOVA Advokat objašnjava da li je moguće osloboditi se nasleđenih dugovanja

(Espreso/Telegraf.rs/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.