ZBOG NJEGA SE DEVEDESETIH TRESLO CELO PODZEMLJE, A SADA SE VRAĆA NA BALKAN? Pale se ALARMI U REGIONU
Siniša Petrić Zenica, Foto: MUP Srbije

opasan kriminalac prelazi u drugi zatvor

ZBOG NJEGA SE DEVEDESETIH TRESLO CELO PODZEMLJE, A SADA SE VRAĆA NA BALKAN? Pale se ALARMI U REGIONU

Siniša Petrić Zenica, osuđivani ubica, član Magdine grupe i "zemunskog klana" prelazi na izdržavanje kazne u Banja Luku

Objavljeno: 22:01h

Siniša Petrić Zenica, osuđivani ubica, član Magdine grupe i "zemunskog klana", navodno bi za sedam dana trebalo da stigne iz zatvora u Valensiji, u Banja Luku, gde bi trebalo da nastavi izdržavanje kazne. Tako je glasila informacija koja je odjeknula u medijima u regionu i izazvala burne reakcije, posebno imajući u vidu Petrićevu surovost pri izvršavanju najtežih krivičnih dela, a iz Osnovnog suda u Banjaluci, koji je navodno odobrio Petrićev premeštaj u BiH, ne odgovaraju na pitanja Nova.rs.

Kao bomba odjeknula je vest da Siniša Petrić Zenica, opasni kriminalac poreklom iz Bosne i Hercegovine, stiže u Banjaluku kako bi u zatvoru u Foči nastavio da izdržava zatvorsku kaznu.

„U Sarajevo bi 17. januara trebalo da sleti avion iz Španije u kom će biti jedan od najpoznatijih plaćenih ubica zloglasnog zemunskog klana, Siniša Petrić Zenica. Zenica trenutno izdržava kaznu u Valensiji gde je ranije uhapšen zajedno sa Lukom Bojovićem. Prema informacijama Raporta, on je zatražio da ostatak kazne odsluži u BiH, a to je pod čudnim okolnostima prihvatio Okružni sud u Banjoj Luci“, pisalo je u izvornom tekstu portala Raport koji je objavljen u četvrtak.

Luka Bojović
foto: Profimedia

Navedeno je još i da nije jasno po kom osnovu je banjalučki sud prihvatio njegov zahtev, s obzirom na to da nije nadležan ni po kom osnovu.

„Za njega je mogao biti nadležan sud u Zenici, po mestu rođenja jer je Petrić rođen u tom gradu, odakle je i dobio nadimak. Zanimljivo je da Petrić nije imao prijavljeno prebivalište u BiH. Španiji naravno ne smeta da ga se reše“, navedeno je pored informacije o njegovom izručenju.

Redakcija portala Nova.rs je zbog toga kontaktirala Osnovni sud u Banjaluci, sa pitanjima da li je Petrić od njihovog suda zatražio premeštaj, da li mu je on odobren i ukoliko jeste, po kom osnovu. Međutim, odgovore na pitanja nismo dobili.

Ko je Zenica?

Nije bez razloga u zemljama regiona ovom informacijom upaljen alarm, posebno ako se uzme u obzir Petrićeva prošlost. Naime, Zenica je devedesetih godina bio član kriminalne grupe Marinka Magde, koja je odgovorna za više od 10 ubistava u Vojvodini i Mađarskoj, ali i druga krivična dela. Zbog učešća u zlodelima Magdine grupe osuđen je najpre na smrtnu kaznu, koja mu je potom preinačena na 15 godina zatvora koje je izdržavao u požarevačkoj Zabeli. Potom je, prema pisanju beogradskih medija, premešten u zatvor Dubrava kod Istoka, u vreme kada je u Srbiji počelo NATO bombardovanje.

Ipak, 2000. godine Petrić se našao na slobodi jer je navodno pobegao iz zatvora, zbog čega je za njim raspisana poternica. Tri godine kasnije uhapšen je u Frankfurtu i izručen Srbiji i umesto da se vrati na izdržavanje zatvorske kazne, pod čudnim okolnostima se ponovo našao na slobodi. Urbana legenda svedoči o tome da se u vreme dok je boravio u Dubravi kod Istoka združio sa pripadnicima Jedinice za specijalne operacije (JSO) koju je predvodio Milorad Ulemek Legija i time zakoračio u redove „zemunskog klana“.

Da je nastavio da sarađuje sa ovom grupom jasno oslikava njegovo hapšenje u društvu Luke Bojovića u Valensiji 2012. Naime, u to vreme u Srbiji je uveliko trajao lov na preostale žive pripadnike „zemunskog klana“ koji su se nalazili na slobodi, a Luka Bojović izdvojio se kao osoba koja im je pružala utočište u Španiji.

Ovu usavršenu šemu za bekstvo prekinulo je hapšenje u restoranu „La bodega de la paz“ u Valensiji, februara 20212. godine, kada je španska policija privela Luku Bojovića, Vladimira Milisavljević zvani Vlada Budala, Vadimir Mijanović zvani Zuba, a zajedno sa njima i Petrić.

Bonus video:

03:21

ŠOK! EKSPLOZIV U ZIDU, PIŠTOLJ U SOBI, LEGIJA IZA 6 BRAVA! Najinteligentniji srpski kriminalac otkrio TAJNI PLAN BEKSTVA IZ CZ

(Espreso/Nova/Preneo Espreso Hronika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.