KO JE UBIJENI "ŠKALJARAC" DARKO GEISLER? Pre 10 godina LIKVIDIRAO Mrdaka, DA LI SE OSVETA ČEKALA DECENIJU?!
Ubistvo, Foto: Printscreen/Youtube/SBT News

BURNA BIOGRAFIJA

KO JE UBIJENI "ŠKALJARAC" DARKO GEISLER? Pre 10 godina LIKVIDIRAO Mrdaka, DA LI SE OSVETA ČEKALA DECENIJU?!

Prema još nepotvrđenim informacijama, kod njega su pronađena dokumenta na ime Dejan Kovač

Objavljeno: 12:19h

Srpski državljanin rodom iz Pančeva Darko Geisler koji se ranije prezivao Nedeljković (43) ubijen je u pucnjavi koja se dogodila 5. januara u naselju Embare na obali Sao Paula.

Prema još nepotvrđenim informacijama, kod njega su pronađena dokumenta na ime Dejan Kovač što je navodno lažni identitet koji je koristio u Brazilu.

Geisler je ubijen pred ženom i detetom dok su vozili bicikle, a likvidaciju su zabeležile nadzorne kamere. Kako se na snimku vidi, ubica je prišao s leđa Geisleru i iz neposredne blizine u njega ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

00:09

Ubistvo u Brazilu

Dete je sa bicikla palo na zemlju, a u tom trenutku mu je odmah pritrčala majka.

On je sa teškim ranama prevezen u bolnicu, gde je kasnije preminuo.

Kako prenose brazilski mediji, Dejan je navodno radio kao stolar, a njegove komšije su za njega rekle da je bio rezervisan i povučen, s druge strane, u Srbiji i Crnoj Gori obeležen je kao pripadnik "Škaljarskog klana".

Inače, Darko Geisler godinama je bio u bekstvu jer se nalazio na poternici crnogorske policije zbog ubistva Baranina Andrije Mrdaka.

Mrdak je ubijen pre deset godina ispred kapije Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, gde se uputio sa snajom Danijelom u posetu svom bratu Nenada. Crnogorska policija kasnije je raspisala poternicu za Darkom Geislerom.

Darko Geisler
Darko Geislerfoto: Printscreen/Youtube/SBT News, Društvene mreže

Zločin se dogodio 25. decembra 2014. godine, oko 10.30 sati, ispred kapije zatvora u Spužu. Ubica je zapucao u pravcu Mrdaka, naočgled nekoliko osoba koje su takođe došle u posetu. Navodno je pucano iz pištolaj "glok”, posebna serija kojom raspolažu službenici policije, vojske i privatno obezbeđenje, utvrđeno je balističkim veštačenjem u okviru istrage o ovom ubistvu.

Na licu mesta čule su se dve verzije. Prema jednoj na Mrdaka je pucala osoba sa motora u pokretu. Motorom je upravljala druga osoba, a ubica je sedeo iza njega. Prema drugoj verziji, ubica je čekao Mrdaka sakriven ispod nadstrešnice autobuskog stajališta, nedaleko od kapije ZIKS-a, a nakon što je ubio Mrdaka, uputio se ka pomagaču koji ga je čekao na motoru parkiranom nekoliko metara dalje.

Očevici su ispričali da je Mrdak uspeo da puca u pravcu napadača pre nego što je pokošen pao na ivicu trotoara.Tom prilikom, jednog od njih dvojice je pogodio, najverovatnije u nogu, zbog čega je policija proveravala medicinske centre, privatne i javne zdravstvene ustanove, kako bi utvrdili da li je neko tražio medicinsku pomoć.

U prilog ovakoj tvrdnji, govori i podatak da je policija nedaleko od tela ubijenog Mrdaka pronašla “devetku“ za koju se veruje da je pripadala ubijenom Andriji.

Znao da je na meti

Mrdak je navodno znao da će biti ubijen i to je mesecima unazad govorio svojim prijateljima. To je bio i razlog što je svuda išao naoružan vozeći se u blindiranom automobilu, koji je nekada koristio i sam Osmanagić.

Veruje se i da je Mrdak pre nego što je ubijen shvatio da ga prate, zbog čega je iz automobila izašao naooružan, kako bi otpratio snaju do prijavnice zatvora. U tom trenutku su i naišle ubice i zaslule ga paljbom. Uspeo je da odgovori, ali ne i da bude precizniji od njih.

Crnogorska policija
foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta, dok su se ubice motorom uputile starim putem iz Danilovgrada ka Podgorici. Bežeći sa mesta zločina, umalo su se sudarili sa policijskim vozilom koje se kretalo iz pravca grada ka ZIKS-u Spuž.

Andrija Aco Mrdak bio je blizak prijatelj Armina Muše Osmanagića koji je ubijen 16. septembra iste godine iz snajpera u svom restoranu "Savoja", u centru Bara. Ubijeni Mrdak slovio je za prvog Mušinog čoveka i bio pored Osmanagića u vreme kada je on likviidiran.

Andrija Mrdak je stariji brat Nenada Mrdaka, zvanog Šone, koji je u Baru 27. maja 2014. godine ubio Mirka Mićića. Nenad je priznao ubistvo u Višem sudu tvrdeći da je to učinio iz straha, jer je više puta bio pretučen. Prema policijskim informacijama, Mićić je bio član grupe suprostavljene onoj pokojnog Luke Đurovića, inače kuma Luke Bojovića.

Kao motiv ovog ubistva navodio se sukob organizovanih krimnalnih grupa na inostranom narko-tržištu.

Geisler je povezan sa ubistvom nakon što su istražitelji pronašli njegov DNK nakon ubistva Baranina. Oni su na mestu ubistva pronašli pištolj, kapu i tragove krvi. Utvrđeno je da je Darko Geisler u Crnu Goru ušao dva dana pre ubistva Mrdaka, ali se ne zna kada je državu napustio. Osumnjičen je, inače, za još neke likvidacije u Crnoj Gori.

Geisler ubijen tačno nakon 10 godina

Iako se uspešno skrivao 10 godina, na meti ubica malo nakon godišnjice smrti Andrije Mrdaka našao se i sam Geisler! Ubijen je pred ženom i maloletnim detetom što donekle posdeća na scenario gde je Mrdak likvidiran ispred snaje kada je krenuo u posetu rođenom bratu. Da li je u pitanju osveta ili obračun kriminalnih klanova zbog prljavih poslova, istragom će biti urveđeno.

Bonus video: TEŠKO UBISTVO U PANČEVU SNIMILE NADZORNE KAMERE: Ubice telo sakrile u obližnji žbun! Polomili mu lobanju, OVO SU REKLI SVEDOCI

00:57

TEŠKO UBISTVO U PANČEVU SNIMILE NADZORNE KAMERE: Ubice telo sakrile u obližnji žbun! Polomili mu lobanju, OVO SU REKLI SVEDOCI

(Espreso/D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.