DEČAK IZ NOVOG SADA KOJI JE OSUMNJIČEN ZA UBISTVO PONOVO POBEGAO: Pre dva dana ponovo uhapšen, A ONDA...
Dečak osumnjičen za ubistvo, Foto: 192 Printscreen

UŽAS!

DEČAK IZ NOVOG SADA KOJI JE OSUMNJIČEN ZA UBISTVO PONOVO POBEGAO: Pre dva dana ponovo uhapšen, A ONDA...

Policija je utvrdila da su nakon bega maloletna braća počinila 32 krađe

Objavljeno: 13:41h

Trinaestogodišnji Novosađanin Z.N. koji je priveden sa šesnaestogodišnjim sugrađaninom zbog sumnje da je proteklih nedelju dana počinio više pljački širom Novog Sada, predat je u nadležnost Centra za socijalni rad odakle je ponovo pobegao i odmah je počinio još jednu pljačku.

Z.N. je zajedno sa mlađim bratom V.N. (11) osumnjičen da je 14. aprila prošle godine u Tovariševu ubio Todora Šunjku (75) i oni nisu mogli biti smešteni u ustanovu zatvorenog tipa zato što su mlađi maloletnici, a to su i iskoristili da pobegnu iz Centra za socijalni rad.

Policija je utvrdila da su nakon bega maloletna braća počinila 32 krađe i pokušaja krađe a sada se Z.N. sa prijateljem sumnjiči da je počinio još najmanje devet teških krađa i četiri pokušaja teške krađe širom Novog Sada.

Nadležni ne znaju šta će sa maloletnim ubicama i pljačkašima

Kako se nezvanično saznaje, maloletna braća zadaju ozbiljne glavobolje nadležnima iz novosadskog tužilaštva i policije jer je zakon na njihovoj strani i ne mogu im ništa zato što su mlađi od 14 godina.

- Ovo je već izmaklo svakoj kontroli zato što je maloletnik ponovo smešten u ustanovu iz koje je već jednom pobegao a sada je to ponovo učinio za manje od 24 sata i odmah počinio još jednu pljačku. Mlađi brat mu nije ništa bolji i stvarno ne znamo šta ćemo sa njima zato što je zakon na njihovoj strani. Počine krivično delo, mi ih sklonimo sa ulice a oni pobegnu i tako u krug - priča za "Blic" izvor blizak istrazi koja je pokrenuta protiv maloletnog Z.N. zbog novog krivičnog dela.

Protiv majke maloletnih delinkvenata postupak u toku

Iz novosadskog Osnovnog javnog tužilaštva kažu da je postupak dokaznih radnji protiv majke maloletnih delinkvenata u toku.

- Povodom krivične prijave PU Novi Sad, zaprimljene kod ovog Tužilaštva dana 10.07.2023. godine, pred ovim Tužilaštvom u toku je postupak dokaznih radnji protiv S.N. zbog krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz člana 193 stav 1 Krivičnog zakonika, te će nakon prikupljenih svih dokaza i sagledavanja celokupnog činjeničnog stanja biti doneta javnotužilačka odluka - navedeno je u odgovoru OJT.

Podsetimo, Todor Šunjka je nakon prebijanja prebačen na Neurologiju u Novom Sadu. Zadobio je teške povrede glave i pluća. Rođaci su ga prebacili u banju u Melencima gde je pao u komu, a potom su mu se pojavile komplikacije na plućima, zbog čega je hitno prevezen u bolnicu u Zrenjaninu, ali mu nažalost nije bilo spasa.

Nisu krivično odgovorni jer su maloletnici

Kako se saznaje, dečaci su ostali na slobodi nakon teškog krivičnog dela koje su počinili u Tovariševu, za koje nisu krivično odgovorni jer su maloletnici. Od tada su identifikovani kao počinioci 32 krivična dela.

- Krali su sve i svuda. Najviše na Detelinari i oko Bulevara oslobođenja. Mesare, prodavnice, restorane, cvećare, menjačnice, a opljačkali su čak i salon za pse. Nema gde nisu provaljivali, a ukrali bi sve što su smatrali da mogu da unovče. Osim novca krali su cigarete, mobilne telefone, pića i razne druge stvari, a policija je i ranije podnosila prijave - saznaje se nezvanično.

Bonus video:

07:43

POVEZANOST OCA SA OSUMNJIĆENIM ZA UBISTVO

(Espreso / Blic / Zlatko Čonkaš / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.