OVE GODINE SU SE ČETIRI KAFANSKE TUČE ZAVRŠILE TRAGIČNO: Dvojica preminula na mestu, dvojica u bolnici
Dušan Antonijević, Foto: Nenad Kostić, Društvene mreže

UŽAS

OVE GODINE SU SE ČETIRI KAFANSKE TUČE ZAVRŠILE TRAGIČNO: Dvojica preminula na mestu, dvojica u bolnici

Četiri muškarca izgubila su život zbog prebijanja u kafićima i kafanama

Objavljeno:

Tri mladića primljena su u Urgentni centar prekjuče oko dva sata posle ponoći. Oni su tvrdili da ih je pretuklo obezbeđenje u klubu u centru Beograda na jednoj privatnoj proslavi. Mladiću M. P. (19) su u toj tuči smrskane kosti lica - slomljen mu je nos i jagodične kosti. Iako su sva tri mladića koji su pretučeni "izvukli živu glavu", to nije bio slučaj u četiri prebijanja u ugostiteljskim objektima koja su se dogodila ove godine, a završila su se smrtnim ishodom.

Četiri muškarca izgubila su život zbog prebijanja u kafićima i kafanama. Njih dvojica su preminula na licu mesta, dok su dvojica bitku za život izgubila u bolnici.

13 dana bio u komi

Vuk Vučković (20) prebijen je 29. januara u Novom Beogradu, kada je tokom proslave rođendana došlo do opšte tuče. Tada je zadobio teške povrede glave. Zbog prebijanja Vučkovića je devet dana kasnije uhapšen Predrag R. (21). Njemu je na teret stavljeno krivično delo teško ubistvo u pokušaju, a preti mu 10 do 20 godina zatvora.

Kako je nezvanično saznao Telegraf.rs, Predrag je rekao da se ne seća zbog čega je došlo do tuče, da Vuka ne poznaje od ranije i da mu je žao zbog svega što se desilo. Takođe je tvrdio da je i on pretučen, kao i da se nada da će povređeni mladić da preživi.

Do sukoba tokom proslave rođendana došlo je kada je Predrag Vuka, u blizini šanka restorana u kom su bili, najverovatnije posle svađe, udario pesnicom u glavu. Prema nezvaničnim informacijama, Vuka su ugurali u toalet i tukli ga rukama i nogama, dok nije pao. Kada se mladić našao na podu, a Predrag je uzeo stolicu koja se nalazila u blizini i više puta ga udario u glavu.

On je nekako uspeo da se otrgne i izađe iz restorana, ali se prebijanje nastavilo i napolju.

Tom prilikom Vuk je zadobio teške telesne povrede opasne po život, a Predrag je pobegao sa lica mesta.

Vuk je, zbog posledica povreda, preminuo 12. februara.

1 / 2 Foto: Printscreen/Facebook/Vuk Vučković

Ubio ga policajac

Ervin Ć. preminuo je na licu mesta 21. maja kada ga je u jednom lokalu u Priboju krvnički prebio policajac Igor A.

Među njima je došlo do rasprave, a potom i tuče. Igor je krvnički udarao Ervina, koji je pao na pod u tu ostao nepomičan. Kako su tada rekli očevici događaja, Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt muškarca.

- Igor A. je iz Beograda došao u rodni Priboj za vikend, bio je u društvu kolege. Stajali su za šankom, zatim je Igor, inače policajac, otišao do stola za kojim je sedeo Ervin. Nakon kraće rasprave počeo krvnički da ga udara. U lokalu je počela vriska, a zatim se samo čulo "Nemoj, Igore, ubi ga" - rekao je tada izvor Rine.

Istraga je pokazala da je Igor, dok je udarao Ervina, u ruci imao bokser, te da je i to jedan od razloga težine povreda koje su naposletku bile kobne.

Građani su nakon tog zločina ostali zapanjeni činjenicom da je Ervin, koji nikada nije bio problematičan, prebijan do smrti, ali i besni jer je počinilac brutalnog ubistva policajac.

"Ima značku i tuče ljude koji se nisu potukli u životu, imao je samo 60 kilograma", napisao je u periodu posle ubistva jedan građanin na svom Fejsbuk profilu.

Policajac Igor je posle zločina pobegao. Pre njega, slobode je lišeno troje pomagača. Među njima je bila devojka koja radi u graničnoj policiji, te su meštani odmah posumnjali da je Igor već napustio državu.

On je tada vrlo lako mogao da pređe u Bosnu i Hercegovinu ili u Crnu Goru, jer u blizini Priboja i Prijepolja postoji mnogo "divljih" graničnih prelaza. U tom momentu je među meštanima kružila priča da je Igor nelegaln prešao granicu i blizini Rudog, preko reke Uvac.

Osim devojke, Igoru su u bekstvu pomogli otac i rođak. Svo troje su, nakon što im je istekao pritvor, pušteni da se brane sa slobode.

Za Igorom je, po naredbi Višeg suda u Užicu, a na zahtev Višeg javnog tužilaštva u tom gradu, raspisana međunarodna poretnica.

Igor A. je uhapšen 26. maja u Trebinju, a Srbiji je izručen u junu, kada je odvezen u Okružni zatvor u Užicu.

Branio se ćutanjem, a dok je bio u bekstvu sprovođena su veštačenja i ispitani svedoci.

Hteo da pomogne, pa nastradao

Veterinar Boris Dražić (44) pretučen je 22. jula oko dva sata posle ponoći ispred jednog kafića u Bogatiću. D. D. (20), S. B. (22) i Đ. L. (18) tada su fizički napali Borisovog prijatelja D. M. (28).

Boris je izašao iz lokala i čekao prijatelja pored automobila. Međutim, za D. M. su izašla trojica mladića i gurnuli ga, nakon čega je došlo do tuče u kojoj se D. M. branio. Boris je prišao u nameri da pomogne prijatelju. Nije ni stigao da se umeša, kada je zadobio udarac od čije se siline samo srušio na trotoar. Ležao je na boku bez svesti, a jedan od mladića ga je mučki šutirao po telu i glavi.

Tuču su prekinuli policajci koji su bili u patroli. Dva mladića su uhapšena na licu mesta, dok je treći lišen slobode nešto kasnije.

Hitna pomoć je izašla na lice mesta i zbrinula Borisa, koji je reanimiran u transportu do šabačke bolnice, a u toj zdravstvenoj ustanovi je još jednom reanimiran, intubiran, a potom hitno prevezem u Klinički centar u Beogradu. Boris je usled zadobijenih povreda pao u komu. Četiri dana kasnije izgubio je bitku za život.

Boris Dražić
Boris Dražićfoto: Facebook

Mesecima kasnije, istraga ubistva i dalje nije okončana.

Više javno tužilaštvo u Šapcu tereti B. S. (22) iz Prokuplja i L .Đ. (18) iz Bogatića kao saizvršioce teškog ubistva i D. D. (20) iz Bogatića za nasilničko ponašanje.

U tužilaštvu navode da su u opsežnoj istrazi saslušani oštećeni u postupku i veliki broj svedoka tragičnog događaja kada je Dražić zadobio teške telesne povrede usled kojih je tri dana kasnije izgubio životnu bitku. Na spisku, prema navodima tužilaštva, ima još svedoka koji će biti ispitani kao i da će se preduzimati i druge istražne radnje.

Sprovedeno je psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih, pribavljen obdukcioni nalaz, a planirano je da se obavi sudsko-medicinsko veštačenje radi razjašnjenja mehanizma nastanka proveda i uzročno-posledične veze povreda i nastupanja smrtne posledice. Nakon toga tužilaštvo će razmotriti da li će preduzimati i druge dokazne radnje, navedeno je u oktobru iz Višeg javnog tužilaštva u Šapcu.

Sva trojica osumnjičenih nalaze se u pritvoru.

Ubijen jer je hteo da naruči pesmu

Dušan Antonijević (47) poznatiji kao Dule Pežo pretučen je nasmrt 28. avgusta u restoranu "Panorama" u centru Mladenovca. Njega su napala šestorica muškaraca, a koban je bio udarac flašom u glavu od kog je preminuo sat vremena kasnije.

Kako je tada opisao jedan od svedoka ubistva, sve se odigralo u roku od 15 minuta. U kafani je bila grupa mladića koja je "držala muziku". Počeli su da udaraju Antonijevića rukama i nogama, da bi ga naposletku jedan od njih udario flašom u glavu. Telo je ležalo u krvi do jutra.

Osumnjičeni su, kako je rekao, redovni gosti kafane, a Dušan je, prema njegovim rečima, "ubijen na pravdi Boga, a bio je divan čovek".

Ono što ubistvu dodaje još strašniji ton jeste da je ubistvo video Dušanov sin koji je tog dana slavio rođendan.

- Skočili su i sin i kum, ali je bilo kasno. Za stolom je bila cela familija, prijatlelji... Dušan je u jednom trenutku hteo da naruči pesmu, a oni su počeli da ga udaraju - rekao je očevidac.

Kako je navedeno iz tužilaštva, Antonijević je u više navrata pokušao da naruči pesmu dok je sedeo u društvu sina i bratanca, ali mu grupa muškaraca to nije dozvolila. Ubrzo je došlo i do fizičkog napada na Antonijevića, kog su tukli pesnicama i nogama, kao i pivskom flašom. Sin je pokušao da mu pomogne, ali su osumnjičeni napali i njega.

Dušan je preminuo na licu mesta, a osumnjičeni su pobegli.

Zbog ubistva Antonijevića uhapšeni su Marko S. (28), Danijel S. (31), Bojan P. (38), Marko P. (34), J. M. (40) i Saša S. (33). Njih tužilaštvo tereti za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Dušan Antonijević
Dušan Antonijevićfoto: Nenad Kostić, Društvene mreže

Bonus video:

07:43

POVEZANOST OCA SA OSUMNJIĆENIM ZA UBISTVO

(Espreso/ Telegraf.rs/Jelena Ostojić/ Priredila: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.