HAPŠENJE ZBOG POTONULOG SPLAVA "KARTEL": Ovo su osumnjičeni
Splav Kartel, Foto: Uroš Arsić/Mondo, Instagram/serbialive_beograd

NOVI DETALJI

HAPŠENJE ZBOG POTONULOG SPLAVA "KARTEL": Ovo su osumnjičeni

Nakon prikupljanja svih raspoloživih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja, tužilaštvo će doneti odluku

Objavljeno: 15:36h

Povodom događaja koji se odigrao u noći između 23.-24. decembra kada je potonuo splav "Kartel" na Savi, po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, policijski službenici MUP, Uprave kriminalističke policije, Odeljenja za istarživanje eksplozija, požara i havarija i Odeljenja za uviđajno-operativne poslove utvrdili su identitet četiri lica. Reč je o vlasniku i drugim odgovornim licima za koja postoji sumnja, kako navode, "da se u njihovim radnjama stiču svi bitni elementi krivičnog dela Izazivanje opšte opasnosti iz člana 278. stav 3 u vezi stava 2 Krivičnog zakonika."

- Naime, nakon prikupljanja potrebnih obaveštenja, uvida u raspoloživi video zapis, te na osnovu drugih raspoloživih dokaza izvedenih u dosadašnjem toku predistražnog postupka utvrđeno je da postoji osnov sumnje da se u radnjama V.M., A.E, M.M. i N.B. stiču sva bitna obeležja navedenog krivičnog dela - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje osumnjičenih V.M., A.E, M.M. i N.B. u trajanju od 48 časova, u kom periodu će osumnjičeni biti saslušani, te će nakon iznošenja njihove odbrane tužilaštvo doneti odluku da li postoji neki od zakonskih osnova da se prema nekom od osumnjičenih predloži određivanje pritvora.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Dalje u toku dokaznog postupka biće naloženo veštačenje u okviru kog će veštak dati svoj nalaz i mišljenje na osnovu raspoloživih dokaza kao i pregleda objekta, te biti ispitani oštećeni i izvedeni dokazi na osnovu kojih će biti utvrđeno kolika je visina imovinske štete koja je nastupila usled kritičnog događaja, te da li su neka lica zadobila povrede kritičnom prilikom, kao i pribaviti medicinsku dokumentaciju kako bi se utvrdila vrsta i težina povreda koje su eventualno zadobili učesnici predmetnog događaja prilikom potonuća splava.

Takođe, ovo tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da utvrde da li je kritičnom događaju, odnosno potonuću splava „Кartel“ prethodila tuča, te da se utvrdi identitet lica koja su učestvovala u toj tuči, kao i da li su prilikom tuče neka lica zadobila povrede, te vrstu i težinu eventualno zadobijenih povreda.

Nakon prikupljanja svih raspoloživih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja, tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju u ovoj krivičnopravnoj stvari.

Bonus video:

00:24

Jutro nakon što je potonuo splav

(Espreso/ Telegraf.rs/ M.L/ Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.