JOVAN ĆE TRČATI OD MALOG ORAŠJA DO MANASTIRA TUMANE! Odaje počast UBIJENIMA i prikuplja novac za oporavak ranjenih
Jovan Mitrović, Foto: Printscreen/Prva TV

prelep gest

JOVAN ĆE TRČATI OD MALOG ORAŠJA DO MANASTIRA TUMANE! Odaje počast UBIJENIMA i prikuplja novac za oporavak ranjenih

Petar je za 25 godina imao mnogo planova i želja. Jedna od njih bila je da iz svog sela Malo Orašje krene put manastira Tumane gde bi stigao na pričest

Objavljeno:

Jovan Mitrović, brat Petra i Marka Mitrovića koji su ubijeni u maju u Malom Orašju, trčaće sutra, 29. decembra, iz ovog mesta ka manastiru Tumane, kako bi prikupio novčanu pomoć za oporavak teško ranjenih u masovnom ubistvu.

Petar je za 25 godina imao mnogo planova i želja. Jedna od njih bila je da iz svog sela Malo Orašje krene put manastira Tumane gde bi stigao na pričest.

Jovan je odlučio da sada ispuni njegovu želju i na taj način oda počast svom bratu.

"Moram to da uradim za mog brata"

Pored toga što će istrčati do manastira Tumane, veruje da bi njegovom bratu bilo još draže da to uradi u humane svrhe za mlade koji su teško ranjeni u tom masakru.

Mladenovac, Malo Orašje, Dubona, Masakr
foto: Društvene mreže

- Nisam pričao puno o tome, nisam objavljivao i delio. Svima je bilo drago kada su čuli, neki su bili i u suzama. Neki su se i za moje zdravlje brinuli, da li ja to mogu, ali to je jače od mene. Moram to da uradim i za njih i za moga brata - priča Jovan.

Od Malog Orašja čeka ga put dugačak 96km

- Plan je da se u petak u 8 časova krene, da se trči 50 kilometara taj dan, sutradan da se istrči 45km i da se uveče stigne u manastir Tumane. Tu ćemo noćiti i pričestićemo se ujutru. U Tumane će sa mnom trčati moj drugar, a u pratnji će biti moj brat Nikola i fizioterapeut - kaže Jovan.

Akcija prikupljanja pomoći trajaće do 31. decembra ove godine.

"Kažu da vreme leči sve, ali nije tako..."

Petar je bio jako pobožan, pored toga je mnogo toga uradio za Malo Orašje.

- On je naše selo želeo da oživi. Sve stvari koje je radio, radio je za selo. Osnovao je kulturno umetničko društvo, otvorio fudbalski klub i tako neke stvari. On je bio mnogo dobar čovek. Nikada nismo mogli da pomislimo da će nešto ovako da se dogodi - kaže njegov brat. Bio je jako pobožan, svaki post je postio - rekao je Jovan.

Utehe nema, kaže Jovan.

- Ne postoji uteha, tešimo se tako što njegove planove i ideje ispunjavamo. Kada pogledam u nebo, ja vidim mog brata. Roditeljima je jako drago zbog toga što ćemo uraditi. Kroz suze pokazuju to. Meni takođe ovo mnogo znači, to je želja mog brata koju ja mogu da ispunim. Svi kažu da vreme leči sve, ali nije tako, bol i rana ostaje za ceo život i vremenom je sve teže i teže - rekao je ovaj mladić gostujući na Prva TV.

Podsetimo, Uroš B. optužen je da je 4. maja ove godine u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja, ubio devet osoba, od kojih je dvoje bilo maloletno, a ranio 12 ljudi. Petar Mitrović, koji je bio ranjen u Malom Orašju, borio se za život 50 dana i nažalost preminuo.

Bonus video: Hapšenje ubice

01:25

Mladenovac 1

(Espreso/Blic/Prva TV/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.