ZBOG KRAĐA OD OKO 180.000 DINARA I FALSIFIKOVANJA PRETI MU KAZNA I DO 10 GODINA ZATVORA: Oglasilo se TUŽILAŠTVO
Foto: Petar Aleksić

DOLIJAO

ZBOG KRAĐA OD OKO 180.000 DINARA I FALSIFIKOVANJA PRETI MU KAZNA I DO 10 GODINA ZATVORA: Oglasilo se TUŽILAŠTVO

On je tokom 2021. godine iz poslovnih prostora oštećenih pravnih lica oduzimao mobilne telefone i gotov novac, te je time sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 176.117,15 dinara

Objavljeno: 20:45h

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas optužni predlog protiv Š. G. (24) zbog sumnje da je izvršio produženo krivično delo teška krađa i krivično delo falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica, saopštilo je ovo tužilaštvo.

On je tokom 2021. godine iz poslovnih prostora oštećenih pravnih lica oduzimao mobilne telefone i gotov novac, te je time sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 176.117,15 dinara.

Falsifikovanje je izvršio na taj način što je upotrebio tuđu platnu karticu i time pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2.500 dinara.

Navedenim optužnim predlogom okrivljenom je stavljeno na teret i da je pokušao da izvrši krivično delo krađa na taj način što je ušao u kancelariju auto-servisa gde je izvršio premetačinu, ali je od daljeg izvršenja krivičnog dela odustao jer su ga prisutne osobe primetile.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu, nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza, okrivljenog oglasi krivim, te da ga zbog izvršenja krivičnog dela teška krađa osudi na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i sedam meseci, da ga zbog izvršenja krivičnog dela falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica osudi na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i sedam meseci i da ga zbog izvršenja krivičnog dela krađa osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i sedam meseci, a da mu nakon toga izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 godina.

Bonus video:

00:40

UHAPŠEN PUCAČ IZ SKADARLIJE! Hteo da pobegne u Hrvatsku, policija brzo reagovala!

(Espreso/TelegrafBeog/J.V./Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.