PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV UBICE NA VOŽDOVCU: Prvo mu zapalio stan, a sutradan ga izrešetao
Policija, Foto: Petar Aleksić

optužba

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV UBICE NA VOŽDOVCU: Prvo mu zapalio stan, a sutradan ga izrešetao

Podignuta optužnica za ubistvo na Voždovcu

Objavljeno:

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Ivana N. (44) zbog sumnje da je 25. jula 2023. godine u stanu na Voždovcu iz bezobzirne osvete sa umišljajem lišio života Milorada Č. (51), pri čemu je neovlašćeno nosio vatreno oružje i municiju.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrdjivanju, okrivljenom se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Ivanu N. produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Postoji opravdana sumnja da je osumnjičeni u cilju osvete zbog oštećenja ruke koju je zadobio pre oko godinu dana, a za koju je smatrao odgovornim oštećenog M.Č, najpre, 24. jul posmatrao stan M.Č. i čekao da ga on napusti, nakon čega je obio vrata stana i ušao u stan, gde je u spavaćoj sobi, na krevet stavio ćebe i zapaljeni časopis, usled čega je krevet počeo da gori, a vatra je kasnije ugašena intervencijom oštećenog - piše u saopštenju nadležnog tužilaštva, gde dodaju:

- Sledećeg dana oko 10.20 časova, Ivan N. je ponovo došao do stana u kojem M.Č. živi i pozivao ga da mu otvori vrata, što oštećeni nije uradio, pa je Ivan N. nasilno otvorio vrata gde je iz pištolja marke „Crvena zastava“ u pravcu oštećenog, koji se nalazio u predsoblju stana, ispalio sedam projektila, od kojih su oštećenog pogodila dva u predelu trupa, nanevši mu na taj način teške telesne povrede opasne po život.

Oštećeni je preminuo 4. avgusta 2023. godine u Urgentom centru u Beogradu i pored blgovremenih, odgovarajućih i intenzivnih mera lečenja.

Bonus video:

07:43

POVEZANOST OCA SA OSUMNJIĆENIM ZA UBISTVO

(Espreso/Kurir/Jelena Spasić/Preneo M.D.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.