"JAUKALA JE, KRVI JE BILO NA SVE STRANE": Dimitrije je svojim telom pokušao da zaštiti ranjenu gazdaricu od radnice
Foto: Petar Aleksić

STRAŠNO

"JAUKALA JE, KRVI JE BILO NA SVE STRANE": Dimitrije je svojim telom pokušao da zaštiti ranjenu gazdaricu od radnice

Dimitrije je tog dana kao i svakog drugog došao na posao, na građevinu koja se nalazi u neposrednoj blizini pekare

Objavljeno:

- Kada sam čuo povike, samo sam strčao dole i video taj poslednji zamah nožem. Instiktivno sam potrčao, iskoristio trenutak kada se radnica sa nožem okrenula i iza njenih leđa prošao ispred ranjene žene. Zgrabio sam je, pokušavajući da je odatle sklonim, ali već je bila klonula, na kolenima, pa je jedino preostalo da se postavim ispred nje, kako bih sprečio novi napad - priča za "Blic" Dimitrije Mijić, junak koji je sprečio veću tragediju kada je radnica pekare nožem napala gazdaricu u Novom Sadu.

Dimitrije je tog dana kao i svakog drugog došao na posao, na građevinu koja se nalazi u neposrednoj blizini pekare ispred koje će se, kako se ispostavilo, samo nekoliko sati kasnije dogoditi krvavi obračun.

- Radio sam u drugom delu gradilišta koji se nalazi iza. U jednom trenutku sam čuo muške glasove, svoje kolege, kako viču: "Šta to radiš, ostavi je!" Strčao sam dole, preskočio te grede kod metalne ograde i ugledao kako jedna žena ranjava drugu ispred pekare. U tom trenutku više okupljenih je vikalo ka njoj da prestane i to ju je valjda na trenutak omelo u napadu, pa se udaljila i okrenula prema okupljenim ljudima - navodi sagovornik.

Kluđerica, Ubistvo, Policija
foto: Petar Aleksić

Kako dodaje, taj trenutak je iskoristio da obiđe iza napadačice i pritrči u pomoć ranjenoj ženi.

- U momentu kada sam joj prišao ona je bila na kolenima, pridržavajući se za izlog pekare. Ispod nje je bila lokva krvi, a bilo joj je krvavo čitavo lice, jer kako sam uspeo da vidim, bila je ranjena i kod oka. Pokušao sam da je odvučem, ali bilo je nemoguće, a kada se radnica okrenula nožem uprtim ka nama, samo sam instiktivno stao ispred žene da je zaštitim - u dahu objašnjava ovaj hrabri Novosađanin.

Nasrtala je više puta

Prema njegovim rečima, žena je bila van sebe, ponavljajući kako joj gazdarica duguje platu, kako je prevarena i u tom stanju koje nije delovalo prisebno, više puta je nasrtala kao da je spremna da napadne ponovo.

- Ne mogu da kažem da li je zaista bila spremna ponovo da napadne, ali činjenica je da je kretala ka nama sa nožem u rukama, izgledajući kao da mene uopšte ne registruje. U tim momentima sam joj govorio: "Gospođo, sklonite se", ali imam utisak kao da je gledala kroz mene, kao da me nije videla. Kad god se okrenula ka nama i krenula par koraka, ja sam se postavljao između ranjene žene i nje, da sprečim novi napad - opisuje dramatičnu situaciju Dimitrije.

Kako navodi, ubrzo je neko od prisutnih zaustavio saobraćajnu policiju koja je tuda prolazila. Kada su oni prišli i rekli radnici da baci nož, ona je to učinila. Ipak, čak i u prisustvu policije nastavila je da govori kako joj gazdarica duguje novac.

- Ne mogu ni da se setim šta je sve govorila. Znam samo da je spominjala platu i pare. Zaista mi je delovalo kao da nije pri sebi, ali ne mogu da tvrdim jer je nisam poznavao. Svega par puta sam kupio u toj pekari nešto da pojedem. Gazdaricu nisam znao uopšte - navodi hrabri Mijić.

Sedam ubodnih rana

Dodaje još da mu se čini da je napadnuta gazdarica imala ukupno sedam rana. S obzirom na to da je bio uz nju i kada je Hitna pomoć intervenisala, video je kada su je pregledali i uočio da je ranjena i u rame, bočni deo stomaka, ali i glavu.

- Krvi je bilo na sve strane, a jadna žena je samo jaukala čitavo vreme. Kada je došla policija, pokušala je nešto da im kaže, ali nije mogla a oni su je savetovali da se ne umara. Meni se obratila kada su je unosili u kola Hitne pomoći i rekla: "Hvala ti, neka te Bog čuva" - priča sagovornik "Blica" istovremeno nas pitajući da li znamo kako je sada.

Ponavlja da je postupio instiktivno i da nije razmišljao o svojoj bezbednosti nijedne sekunde.

- Sreća je da nas je bilo više. Jedan kolega je čak zgrabio letvu sa gradilišta, a ja sam istupao ispred ranjene žene. Tada je videla da nema kud, verovatno odustala od daljeg napada. Ne smem da mislim šta bi bilo da se nismo svi mi našli tu - navodi on.

Ranjena gazdarica puštena na kućno lečenje

Kako "Blic" saznaje iz Kliničkog centra Vojvodine, napadnuta gazdarica pekare je primljena u UC KCV sa višestrukim teškim telesnim povredama u vidu ubodnih rana po telu. Nakon kompletne dijagnostike, opservacije, lekarske pomoći i sanacije rana pacijentkinja se u svesnom stanju, urednih vitalnih parametara otpušta na dalje kućno lečenje.

Podsetimo, radnica pekare Slađana T. (40) iz Futoga je juče oko 15 časova u Novom Sadu izbola gazdaricu Slavojku S. (63) iz Bosne i Hercegovine, a napad se dogodilo jer joj je šefica navodno dugovala novac.

Kako smo saznali na licu mesta, pekara ne radi od 5. decembra zbog duga za najam objekta.

- Radnica pekare je odmah ispričala policiji da joj gazdarica nije isplatila 47.000 dinara, kao i da nema šta da jede - naveo je juče izvor "Blica".

Ona je na licu mesta uhapšena, dok je napadnuta žena kolima Hitne pomoći upućena u Urgentni centar.

Bonus video: IZVADILA NOŽ I NASRNULA NA DRUGARE! Roditelji u strahu, DIREKTOR SE NE OGLAŠAVA

01:33

IZVADILA NOŽ I NASRNULA NA DRUGARE! Kurir sa lica mesta: Roditelji u strahu, DIREKTOR SE NE OGLAŠAVA (VIDEO)

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.