POGLEDAJTE ŠTA JE POLICIJA ZAPLENILA PRILIKOM HAPŠENJA ZBOG LAŽNIH DOJAVA O BOMBAMA: Uhapšene 4 osobe (FOTO)
Zaplena, Foto: MUP

AKCIJA MUP-A I VTK

POGLEDAJTE ŠTA JE POLICIJA ZAPLENILA PRILIKOM HAPŠENJA ZBOG LAŽNIH DOJAVA O BOMBAMA: Uhapšene 4 osobe (FOTO)

Na fotografijama se vidi zaplenjena IT oprema u velikim količinama

Objavljeno:

Tokom velike akcije Ministastva unutrašnjih poslova i Odeljenja za visokotehnološki kriminal Srbije tri osobe su uhapšene u Srbiji i jedna u Češkoj zbog lažnih dojava o bombama.

MUP je juče najavio i da se do kraja današnjeg dana očekuje realizacija opsežne međunarodne akcije na hapšenju lica povezanih sa učestalim dojavama o eksplozivnim napravama u različitim obrazovnim institucijama na teritoriji Srbije.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova povodom učestalih dojava o eksplozivnim napravama u različitim obrazovnim institucijama na teritoriji Srbije angažovalo je sve ljudske i materijalno-tehničke resurse na unapređenju bezbednosti dece, i u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzima aktivnosti na identifikaciji i procesuiranju odgovornih lica, saopštio je MUP juče.

1 / 3 Foto: MUP

Na fotografijama se vidi zaplenjena IT oprema u velikim količinama.

Podsetimo, od početka školske 2023/2024. godine primljeno je ukupno 80 dojava na nekoliko desetina imejl adresa u različitim obrazovnim institucijama na teritoriji Srbije.

Po svakoj pojedinačnoj dojavi policijski službenici su postupali odgovorno i profesionalno, izvršili preglede i sve neophodne provere, na osnovu kojih je utvrđeno da su dojave bile lažne, dodaje se u saopštenju MUP.

Bonus video:

00:07

U dvorište pokojnog Dragoslava Kosmajca sinoć je bačena bomba

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.