BALKANSKI KARTEL KOKAIN PAKOVAO U TUNJEVINU! Najveća zaplena španske policije, čak 11 TONA DROGE!
Foto: Printscreen/youtube

akcija policije

BALKANSKI KARTEL KOKAIN PAKOVAO U TUNJEVINU! Najveća zaplena španske policije, čak 11 TONA DROGE!

Kako je saopšteno, nacionalna policija u saradnji sa Poreskom upravom izvršila je ovu akciju posle opsežne istrage

Objavljeno:

Španska policija uhapsila je 20 pripadnika Balkanskog kartela i zaplenila čak 11 tona kokaina u dve akcije koje su se odigrale u gradovima Vigo i Valensija.

Kako je saopšteno, nacionalna policija u saradnji sa Poreskom upravom izvršila je ovu akciju posle opsežne istrage.

Naime, u gradu Vigo, na obali Atlantskog okeana, zaplenjeno je čak 7.500 kilograma kokaina u kontejnerima sa smrznutom tunom, dok je u Valensiji zalenjeno čak 3.400 kilograma ove droge koji su se nalazili u duplom dnu pomorskih kontejnera.

Naime, iza svega stoji Balkanski kartel, koji je sarađivao sa uglednim španskim biznismenom koji je kompaniju sa legalnim poslovima koristio kao pravan za kriminalne aktivnosti. Ta kompanija bavila se prevozom smrznute ribe i drugih morskih plodova, kao i kupovinom objekata.

Balkanski kartel, Španska policija
foto: Printscreen/youtube

Istražitelji su mesecima pratili rad kompanije, koja je imala identične pošiljke koje su pristizale u Španiju. Nekoliko kontejnera sa robom već se nalazilo pod lupom policije i pregledani su u toku ove godine, ali se istraga nastavila sve do danas.

Tovar je iz jedne luke došao u Vigo gde je pronađen i tom prilikom uhapšena je celokupna posada broda. Narkotici su bili označeni sa četiri različite oznake, da bi se znalo za koju je krimi grupu namenjeno.

Druga akcija trajala mesec dana

Druga akcija, u Valensiji, trajala je gotovo mesec dana kada su stigli kontejneri i koje niko više od 30 dana nije preuzimao. U jednom trenutku promenjena je firma koja je trebala da preuzme pošiljku i tada je zatražena isporuka četiri kontejnera. Vlasnik te firme uhapšen je prethodno u drugoj akciji u borbi protiv narkotika.

Ti kontejneri poslati su u okolinu Valensije gde ih je promatrala organizovana kriminalna grupa. Potom su organizovali sastanak u jednom restoranu kako bi dogovorili dalji rad na slanju narkotika na tržište.

Kada je policija upala u kontejnere kokain je već bio raspoređen u sportske torbe. Morala je da reaguje Jedinica za specijalne operacije i tada su pohapšeni svi članovi krimi-grupe.

Bonus video: MISLE NEĆE MENI DA SE DESI, A ONDA IH STREFI ŠLOG Dr Raičević: Ne mogu se konzumirati droga i energetska pića BEZ POSLEDICA

05:50

MISLE NEĆE MENI DA SE DESI, A ONDA IH STREFI ŠLOG Dr Raičević: Ne mogu se konzumirati droga i energetska pića BEZ POSLEDICA

(Espreso/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.