TRESLA SE DEVOJČICA, TRESLI SMO SE I MI: Potresne reči policajke koja je ušla u stan i zatekla devojčicu u kadi
Uroš Pašajlić, Foto: Facebook

STRAŠNO

TRESLA SE DEVOJČICA, TRESLI SMO SE I MI: Potresne reči policajke koja je ušla u stan i zatekla devojčicu u kadi

Svedok je ispričala da je devojčica drhtala kad su je pronašli, ali da su i oni drhtali i to od prizora koji su ugledali

Objavljeno:

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Urošu Pašajliću koji je optužen za zlostavljanje i zanemarivanje svoje osmogodišnje ćerke, koja je 24. marta pronađena sama u kadi u stanu! Svedočila je pirpadnica Ministarstva unutrašnjih poslova, J. R., koja je prva ušla u stan strave i zatekla dete u kadi.

Svedok je ispričala da je devojčica drhtala kad su je pronašli, ali da su i oni drhtali i to od prizora koji su ugledali.

- Oštećena I. L. je došla u PS Palilula u petak, posle 22sata i imala je vidljive povrede na licu. Pošto sam zadužena za nasilje u porodici, mi smo razgovarali sa njom, uzeli izjavu i kroz razgovor saznali da njen partner ima ćerku - posvedočila je policajka i nastavila:

Mirijevo
foto: Tamara Trajković

- Ispričala je da joj je okrivljeni Pašajlić rekao da o detetu brine njegova rođaka, ali da joj je kad su se posvađali rekao: “Moje dete zbog tebe nije jelo pet dana”.

Policajka J. R. je objasnila da su se odmah zabrinuli za dete i tražili od oštećene I. L. adresu na kojoj se dete nalazi.

- Izvukla je neki račun za Infostan i tako našla adresu, gde smo se odmah uputili sa kolegama sa Zvezdare, a prethodbo smo obavestili Centar za socijalni rad na Zvezdari i Paliluli i nadležno tužilaštvo - rekla je policajka u sudu, pa nastavila:

- Kad smo ušli u zgradu, videli smo vrata bez kvake koju smo našli u jednom sandučetu, ali nismo mogli da otvorimo vrata. Jedan kolega je, uz odobrenje, lisicama otvorio vrata. Kad smo ušli u stan bio je užasno prljav, neuredan, mračan, osećao se jak neprijatan miris.

Mirijevo
foto: Tamara Trajković

Kako je rekla, tek je tada usledio šok.

- Videli smo da su vrata od kupatila zaključana, a ključ je sa spoljne strane. Kad smo otvorili vrata, dete se uspravilo iz ležećeg u sedeći položaj. U stanu je bilo jako hladno, a ona je bila u trenerci i jaknici sa kapuljačom - opisala je u kakvom stanju su zatekli devojčicu.

- Bila je jako, jako mršava, sela sam na kadu i stavila je u krilo, kad smo ustale trenerka je spala sa nje. Oko nje nije bilo ni pokrivača, samo stara, prljava majica na kojoj je ležal - ispričala je J. R.

Prema rečima J. R., oko devojčice je bilo smeće, izmet i ostaci hrane, ali ne i hrane koju je mogla da jede, kao ni vode.

- Niko nije očekivao da ćemo to zateći. Za sve nas je to bio deo koji ne možemo da zaboravimo, tresla se devojčica, tresli smo se i mi - ispričala je policajka:

- Davali smo joj vodu kap po kap, a hranu nismo hteli, da ne bismo pogoršali stvari, ali Hitna pomoć je brzo došla. Devojčica je bila preplašena, nije plakala ni vrištala, samo je ćutala.

Nakon njegog svedočenja niko nije imao pitanja, a sledeće ročište je zakazano za 15. januar kada je kao svedok pozvana N.T., majka oštećene devojčice.

Takođe, na današnjem ročištu, pre nego što je policajka počela sa svedočenjem, sudija je postavio pitanje okrivljenom Pašajliću, koje se odnosi na svedočenje njegove bivše emotivne partnerke I. L., koja je svedočila na prethodnom ročištu.

Mirijevo
foto: Kurir

Sudija je pitao okrivljenog, "šta je on uradio kad je I.L. otišla iz njegovog stana". Podsetimo, I. L. je ispričala da ju je Pašajlić danima držao zatočenu u stanu u Borči, da ju je tukao, a kada je ona uspela da pobegne, otišla je u policiju i prijavila ga za nasilje prema njoj, ali i otkrila da drži dete samo u stanu u Miriejvu.

- Dva puta je izlazila, a poslednji je donela cigare i otišla. Kad je odlazila rekla mi je “pošto sa tobom ne može drugačije, sad ćeš da vidiš”. Ja inače imam bolest akutne nervoze i imao sam napad panike kd je otisla, uplašio sam se, znao sam da mi nešto sprema. Kad sam došao sebi otišao sam kod druga i tamo sam i uhapšen kasnije - rekao je Pašajlić.

Sudija: Zašto nije otišli kod svoje ćerke?

Pašajlić: Bio sam preplašen, drogiran, pijan, nisam znao gde je levo, gde desno.

Sudija: Što ste bili preplašeni?

Pašajlić: Zato što je I.L. opasna osoba.

Podsetimo, osmogodišnja devojčica je pronađena sama i zapuštena 24. marta ove godine u stanu svog oca Uroša Pašajlića u beogradskom nasellju Mirijevo. Devojčica nije išla u predškolsko, nije išla u školi ni kod lekara, nije primila ni obavezne vakcine. Sada je zbrinuta u hraniteljskoj porodici.

Bonus video: Otac o smrti devojčice u hraniteljskoj porodici

06:11

Otac o smrti devojčice u hraniteljskoj porodici

(Espreso/Kurir.rs - D.A.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.