Za mrtvu bebu doktorka mislila da je kamen u bubregu! Novi skandal u srpskoj medicini!

Za ne poverovati!

Za mrtvu bebu doktorka mislila da je kamen u bubregu! Novi skandal u srpskoj medicini!

Trudnici je u sedmom mesecu trudnoće pukla materica i sa mrtvom bebom u stomaku primljena je u smeni dr Ajše Hajrović, koja je pogrešila dijagnozu
Objavljeno:

Ginekolog dr Ajša Hajrović iz Novog Pazara ostaće bez lekarske licence na šest meseci zbog propusta u lečenju trudnice Lidije Hazirović, koja je zbog nesavesnog lečenja izgubila bebu i umalo umrla. Kako “Blic” saznaje, tu odluku doneo je Vrhovni sud časti Lekarske komore Srbije pre tri dana, a usledila je nakon žalbe Hazirovićeve na presudu nižeg Suda časti u Kragujevcu, koji je oslobodio svih odgovornosti ginekologe Ajšu Hajrović i Muamera Škrijelja, drugog ginekologa koji je, takođe, učestvovao u lečenju trudnice. On je pak u obnovljenom postupku dobio samo javnu opomenu. Lidiji je 8. decembra 2013. u sedmom mesecu trudnoće pukla materica i sa mrtvom bebom u stomaku primljena je u novopazarsku bolnicu u smeni dr Ajše Hajrović, koja joj je pogrešno dijagnostikovala kamen u bubregu.

Dok se presavijala od bolova, dr Hajrović joj je rekla da još nije vreme za porođaj i posumnjala da se radi o urinarnoj infekciji i bolovima od bubrega, pa su joj davali lekove protiv bolova i čak tražili da joj suprug donese uvin čaj. Drugi ginekolog, Muamer Škrijelj u popodnevnoj smeni pokušavao je ultrazvučnim aparatom da ustanovi o čemu se radi, konstatujući da bebu ne vidi, pitajući je da li je uopšte trudna. Kada je tek u nekom pokušaju „otkrio bebu“, konstatovao je da ne čuje rad srca bebe. Sve vreme Lidija je trpela nesnosne bolove. Tek pred ponoć, nakon šest sati maltretiranja, Lidiju upućuju u Kragujevac, gde je uvode u operacionu salu. Lekari su joj spasli život, ali su joj odstranili sve reproduktivne organe. Komentarišući presudu Suda časti LKS, Hazirovići smatraju da je njome vraćen dignitet i dostojanstvo lekarskoj profesiji.
Facebook/Ajsa Hajrovic
- Ne radujem se ničijoj nevolji i protiv lekara nemam ništa lično, ali posao moraju da obavljaju profesionalno ne bi li se izbegle grube greške koje su izmenile život cele naše porodice - kaže Lidija Hazirović. Dr Ajša Hajrović kaže za „Blic“ da je šokirana odlukom da izgubi licencu, jer je niko nije obavestio o tome. - Ako je to tačno, reč je o skandaloznoj i nečasnoj odluci Vrhovnog suda časti koji je u ovom slučaju sud nečasti. Radila sam po svim medicinskim protokolima i tvrdim da sam apsolutno nevina. Neko hoće da me diskredituje i upropasti karijeru - tvrdi dr Hajrović, koja se sada prvi put oglasila povodom celog slučaja. (Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.