UBIO SAM TI BRATA I SINA, ZA SVE SI TI KRIVA! Monstrum iz Bariča izgovorio JEZIVE REČI pre nego što je ubio ženu! (FOTO)
Foto: Facebook printscreen

stravični detalji

UBIO SAM TI BRATA I SINA, ZA SVE SI TI KRIVA! Monstrum iz Bariča izgovorio JEZIVE REČI pre nego što je ubio ženu! (FOTO)

"Tri pucnja, tri pucnja! Ne znam šta mi je sa decom", vikala je Rada Dačić (76) kada je u panici upala u kuću sestričine Verice Đokić, bežeći od ubice - supruga Božidara
Objavljeno: 21:26h

Tek stotinak metara dalje od Veričine kuće, na imanju Dačića, u ponedeljak je oko 7.30 sati ujutru počeo krvavi pir Božidara Dačića (77), koji je usmrtio sina Miroslava (57), teško ranio snahu Goricu i potom ubio šuraka Pavla Živkovića.

Pre pucnjave, supruga Rada uspela je da mu pobegne.

foto: Kurir

- Tetka je utrčala i samo rekla: "Zovite policiju, zovite policiju"! Probudila sam sina, koji je zvao policiju, a potom izašao da vidi šta se dešava kod Dačića. Usput je sreo Božidara na biciklu. Ništa nije ukazivalo da je ovaj počinio masakr. U međuvremenu, Božidar se dovezao do naše kuće. Ja sam prethodno zaključala sva vrata, ali on je ušao u dvorište sa zadnje strane, našao cepanicu i njom razbio prozor. Otključao je vrata i ušao - priča Vera.

POKAZAĆU VAM KO JE GAZDA! Ubica iz Bariča PRETIO ORUŽJEM, ali niko NIJE SMEO da ga PRIJAVI! (FOTO)

Vera je pokušala da zaustavi Božidara.

- Gurali smo se, ali on je izvadio pištolj i rekao: "Rada mi treba". Utrčao je u sobu i povikao joj: "Ubio sam ti sina i brata, sve si ti kriva!" Prislonio joj je pištolj na uvo i opalio. Zatim je rekao da je dovoljno metaka ostalo u pištolju za njega. Dodao je: "Ostvario sam svoj plan" i otišao - priča Verica.

foto: Marina Lopičić

Ona i dalje ne može da shvati šta se dogodilo i kako je, u jednom danu, ostala bez brata, tetke, ujaka - najrođenijih.

Prema Veričinim rečima, Hitna pomoć je ubrzo stigla u njenu kuću - Rada je još uvek davala znake života, ali je bila u ropcu, u polusedećem položaju. Pokušali su da je reanimiraju, ali nažalost nisu uspeli.

OVO JE SUPRUGA I JEDNA OD TRI ŽRTVE UBICE IZ GOLUPCA: Ubio je nju, pa je u crkvi presudio sebi! (FOTO)

Božidar Dačić je nakon trostrukog ubistva otišao u dvorište lokalne pravoslavne crkve i tu se ubio.

foto: Marina Lopičić

Mališi, Božinom unuku, za tragediju je prvo javio ubičin brat od ujaka Rade, koji mu je samo javio da se "nešto desilo".

- Mališa je potom pozvao nas, i moj sin mu je ispričao sve. Ništa nije slutilo da će se ovakva tragedija dogoditi. Za Uskrs, nedavno, Mališa (32) je bio tu, a došla je i Miroslavljeva ćerka Maja sa svojom ćerkicom... - priča u neverici Verica.

Šta je bio motiv masakra, ne može da precizira. Dačići se, makar javno, nisu svađali u vezi sa kućom i imanjem.

Velika kuća građena je zajednički: plac je dobila Rada od svog oca, izgradnju je finansirala sa Božidarom novcem od rada u Austriji, a u Bariču je tim novcem rukovodio uglavnom Miroslav sa ženom Goricom. U poslednje vreme najviše novca ulagao je Mališa.

foto: Marina Lopičić

Stalno im pretio oružjem

Reporteri "Blica" obišli su juče i kuće drugih ožalošćenih porodica.

- Bar mi je ćerka ostala - kratko je rekao Radivoje Spasić, otac ranjene Gorice, koji živi u kući preko puta Dačića.

Starac kom je nedavno preminula supruga nije želeo da detaljnije govori o nesuglasicama u porodici svoje ćerke.

OVO JE UBICA IZ BARIČA: "Sve sam ih pobio, samo mi snaja umače!" (FOTO)

- Božidar im je stalno pretio oružjem - rekao je Radivoje, ali na pitanje zašto to nisu prijavili najpre nije ništa odgovorio, a onda je rekao - pa baš zbog tog oružja - i zalupio vrata kuće.

U porodičnoj kući Pavla Živkovića, kog je Božidar ubio na kućnom pragu, nisu bili raspoloženi za priču. Sudeći po registracijama vozila Pavlovi sinovi došli su iz Italije i Austrije, ali oni nisu želeli da govore za medije.

Unuk stigao u Srbiju

Unuk Mališa živi sam u Austriji, radi u "Tiroliji", firmi koja radi sa sportskom obućom. Mališa je, kako saznajemo, po saznanju šta se desilo krenuo put Srbije - da organizuje sahranu oca i babe. Otišao je u posetu majci u bolnicu, koja je operisana u požarevačkoj bolnici. Božidar, inače, na rad u Austriju nikada nije vodio sina Miroslava, već uvek unuka Mališu, sa kojim je gradio prisnu vezu.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.