"DO PRE DVA DANA SAM IMAO TROJE DECE, SADA IMAM ŠESTORO": Potresna ispovest brata poginulog SVEŠTENIKA
Foto: Privatna arhiva/Kurir

POTRESNO

"DO PRE DVA DANA SAM IMAO TROJE DECE, SADA IMAM ŠESTORO": Potresna ispovest brata poginulog SVEŠTENIKA

Kako je objasnio, on će se potruditi da one budu sigurne i voljene

Objavljeno:

"On je bio pravi anđeo od čoveka, do članka mu nismo dorasli. Ceo svoj život je posvetio porodici, a Bog je uzeo najboljeg".

Ovim rečima za Kurir počinje svoju ispovest rođeni brat Nemanje Veličkovića (33) sveštenika Braničevske eparhije, Stefan Veličković. Prema njegovim rečima, Nemanji su njegove ćerkice bile sve.

- Šta da vam kažem to je čovek koji mrava nije zgazio, nema čoveka da mu nije pomogao. On nikada nije bio nervozan, uvek je sve čuvao u sebi, uvek nasmejan i drag - kaže nam Stefan i dodaje:

- Bio je pravi anđeo od čoveka, nema mu ravnih, do članka mu nismo dorasli, to je ljudska veličina neoposiva. Vodio je miran porodični život i njegove ćerkice su mu bile sve, njima je život posvetio. Od malih nogu je želeo da bude sveštenik i ceo svoj život je posvetio crkvi i Bogu.

Nemanja Veličković
foto: Facebook

Kako je objasnio, on će se potruditi da one budu sigurne i voljene.

- Znam samo jedno, do pre dva dana sam imao troje dece, sada imam šestoro - kaže Stefan.

- Ne znam zašto bog uzima samo dobre ljude, ali se nadam da on sada pravi armiju nebeskih anđela oko sebe inače ćemo se posvađati kad se budemo sreli - kaže sagovornik Kurira.

Prema Stefanovim rečima, Nemnaja je rođen kad i Isus na badnje veče 1990. godine, a poginuo je na praznik Sv. Jovana Zlatoustog.

- Tad je rođen, a umro kao i Isus sa 33 godine - kaže nam Stefan i napominje:

- Sramota je da se niko iz autoprevozničke firme nije oglasio, niti pitao za Nemanjinu decu i ženu, da li su živi i zdravi i da li im treba nešto. Da izjave saučešće ili bilo šta, a njihov vozač je usmrtio mog brata.

Podsetimo, Nemanja je bio za volanom jednog od automobila koji su učestvovali u stravičnom lančanom sudaru na putu između Batočine i Kragujevca, i poginuo je na licu mesta. U automobilu sa njim bila je i njegova supruga, kao i deca.

Sveštenik
foto: Društvene mreže

- Povređeni su zbrinuti u bolnici u Kragujevcu i van životne opasnosti su - podseća izvor Kurira.

O njemu svi imaju samo reči hvale, a komšije kažu da je njegovom pogibijom celo selo zavijeno u crno.

- Naš Nemanja bio je divan sveštenik, suprug i otac. Ovo je velika tuga za naše Viteževo. Tako mlad čovek da ode, tuga. Selo nam je zavijeno u crno. Mnogo se trudio oko crkve, okupljao je narod. Mi još ne možemo da poverujemo da ga više nikad nećemo videti - kađe komšinica za Kurir i dodaje:

- Rodom je iz okoline Smedereva. Završio je bogosloviju, posle i Bogoslovski fakultet. Popadija je u bolnici, a i ranije je imala problema sa zdravljem - rekla je za Kurir utučena komšinica nastradalog sveštenika.

Bonus video: TEŽAK UDES NA BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: U sudaru POGINUO motociklista, drugi povređen

00:02

TEŽAK UDES NA BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: U sudaru POGINUO motociklista, drugi povređen

(Espreso/Kurir.rs /D. Antonijević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.