ŠIJANOV SIN SE OGLASIO NA GODIŠNJICU OČEVOG UBISTVA: Mirko objavio OVO u znak sećanja na pokojnog oca (FOTO)
Zoran Šijan, Foto: Kurir

SURČINAC

ŠIJANOV SIN SE OGLASIO NA GODIŠNJICU OČEVOG UBISTVA: Mirko objavio OVO u znak sećanja na pokojnog oca (FOTO)

Šijan je ubijen 27. novembra 1999. godine oko 1.30 sati na uglu Ulica Nemanjine i Svetozora Markovića

Objavljeno:

Na današnji dan pre 24 godine u Beogradu je likvidiran Zoran Šijan (35), kik-bokser i vođa surčinskog klana. Njegove ubice do danas nisu pronađene, a motiv ubistva nije sasvim rasvetljen ni posle više od dve decenije.

Šijan je ubijen 27. novembra 1999. godine oko 1.30 sati na uglu Ulica Nemanjine i Svetozora Markovića, dok je sedeo u svom “mercedesu 600“, čekajući zeleno svetlo na semaforu. Istog momenta kad je "mercedes" stao, pored njega je u drugu traku ušao jedan automobil, a napadači su iz njega otvorili vatru.

U znak sećanja na oca, Zoranov sin Mirko Šijan, danas je na svom Instagram profilu objavio njegovu fotografiju uz emotikon uvele ruže. Mirko je bio dečak kada je ostao bez oca, a o tome koliko pati zbog tog gubitka ranije je u medijima govorila njegova majka, pevačica Goca Božinovska.

Mirko inače često na svom profilu na društvenoj mreži objavljuje fotografije iz prošlosti na kojima su njegovi roditelji, ali i on sa ocem. Ispod tih njegovih objava prijatelji ostavljaju komentare: "legenda od čoveka", "kakav frajer", "nebeska visina, Zoran", "legende nikada ne umiru, pravi primer čoveka velikog srca".

Objava Mirka Šijana
Objava Mirka Šijanafoto: INSTAGRAM

Kako smo ranije pisalu, i Mirsko Šijan je dolazio u žižu zbog neprilika u koje je upadao. U prošlosti je privođen zbog tuča, posedovanja kokaina, bahate vožnje, ali i izazivanja udesa. Svojevremeno je bio i proteran iz Crne Gore.

Posle ubistva Zorana Šijana, pojavljivale su se razne teorije o tome ko ga je i zbog čega ubio. Od toga da ga je ubio neko iz vrha tadašnje vlasti, preko toga da se zamerio Miloradu Ulemeku Legiji, do toga da je njegovo ubistvo naručio jedan bos iz podzemlja zbog devojke. Međutim, nikada ni jedna od tih teorija nije dokazana na sudu, a egzekutori, kao ni naručioci llikvidacije koja je izvedena u klasičnom mafijaškom stilu, nisu privedeni pravdi.

Šijanova supruga, pevačica Goca Božinovska, ranije je za medije izjavila da ne veruje da će se posle toliko godina išta u tom slučaju pomeriti s mrtve tačke.

- Dosta je vremena prošlo, puno je ljudi koji su možda i znali nešto o tome, ali ipak ne verujem da će smrt mog supruga ikada biti rasvetljena - rekla je svojevremeno Goca Božinovska, koja je sa Šijanom u braku provela devet godina.

- Zoranu niko nije pretio i ne znam da li je nekome smetao. Ne znamo kome je bilo u cilju da ga ubije. Od ubistva nas niko ne obaveštava šta se događa u istrazi još otkad je Zoran ubijen - dodala je tada ona.

Bonus video: Mirko Šijan slavi rođenje sina

00:03

Mirko Šijan slavi rođenje sina

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.