OTAC GA JE OSTAVIO NA KRATKO SAMOG: Detalji smrti dečaka (3) u septičkoj jami UŽASAVAJU!
Foto: Dado Djilas

tuga!

OTAC GA JE OSTAVIO NA KRATKO SAMOG: Detalji smrti dečaka (3) u septičkoj jami UŽASAVAJU!

Nesrećni otac, ne želeći da odustane od borbe za sinovljev život, mališana je ubacio u automobili i uputio se u sjenički Dom zdravlja, ali trogodišnjaku nije bilo spasa pa su lekari mogli samo da konstatuju smrt
Objavljeno: 08:04h

Dečak Zuhdo Muratović (3) utopio se juče ujutru kada je nesrećnim slučajem upao u metar duboku nedovršenu septičku jamu u blizini porodične kuće u selu Vrsjenice na Pešterskoj visoravni.

Prema nezvaničnim informacijama, tragedija se desila nešto pre devet sati, dok je mališanov otac Dževat namirivao stoku, a majka Serbesa bila na poslu.

U jednom trenutku dečak se odvojio od oca, koji je bio zaokupljen poslom, i trčkarajući dvorištem došao do šahte, koju su Muratovići iskopali pre prošlonedeljnih kiša sa ciljem da je koriste kao septičku jamu.

- Dževat je ubrzo primetio da Zuhdo nije pored njega i počeo je da ga doziva, ali nije bilo odgovora. Potrčao je do šahte i zatekao strašan prizor. Na površini vode, koja se skupila od kišnice, zatekao je samo dečakove čizmice. Izvukao je dete, koje je bilo tek par minuta u vodi, dao mu veštačko disanje i pokušao da mu ispumpa vodu, ali nije bilo pomoći - priča jedan od žitelja Vrsjenice.

Otac je na površini vode, koja se skupila od kišnice u šahtu, zatekao samo dečakove čizmice, pričaju žitelji sela Vrsjenice.

Nesrećni otac, ne želeći da odustane od borbe za sinovljev život, mališana je ubacio u automobili i uputio se u sjenički Dom zdravlja, ali trogodišnjaku nije bilo spasa pa su lekari mogli samo da konstatuju smrt.

- Zuhdo je bio živahno dete, stalno je trčkarao oko kuće, interesovalo ga je sve što rade odrasli. Strašna tragedija je zadesila ovu poštenu i domaćinsku porodicu - utučene su komšije Dževata i Serbese.

Bračni par, osim nastradalog Zuhda, ima i četvorogodišnju ćerkicu.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.