EVO U KAKVOM STANJU SU POVREĐENI U SUDARU DVA VOZA: Oglasio se načelnik HITNE SLUŽBE!
Foto: Kurir/M.V.

STANJE POVREĐENIH

EVO U KAKVOM STANJU SU POVREĐENI U SUDARU DVA VOZA: Oglasio se načelnik HITNE SLUŽBE!

Navode i da Železnička komisija za ispitivanje vanrednih događaja sprovodi istragu kako bi se utvrdila odgovornost za sudar vozova

Objavljeno:

Na delu pruge Odžaci-Ratkovo sinoć nešto pre 19 sati putnički voz ušao je teretni i udario ga u zadnji deo. I putnički i teretni voz su išli iz Novog Sada ka Boguljevu. 50 putnika prijavilo je povrede.

Dve ekipe hitne pomoći Doma zdravlja Odžaci prevozile su putnike do ustanove. Oni sa lakšim povredama prevezeni su i putničkim automobilima. Zbog broja putnika koji su prijavili povrede, u pomoć su stigle i dve ekipe hitne medicinske pomoći iz Sombora.

Nakon trijaže pregleda, četiri putnika zbog povreda upućena su u bolnice. U Somboru i Subotici, a putnik sa povredom glave u Klinički centar Vojvodine.

- Od tih četvoro, prema informacijama koje ja imam, tokom noći, troje je zadržano na observaciji, na posmatranju u bolnici Sombor. Iinformacija koju sam jutros dobio pred krajem svoje smene, da je pacijent kojeg smo zbrinuli i prevezli u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, na sreću, nakon svih pregleda i pretraga, pušten na kućno lečenje bez težih povreda. Niko od povređenih nije u životnoj opasnosti i kod većine putnika konstatovane su lakše povrede, ugruvanja i kontuzije. Mi smo, na sreću, uspeli da zbrinemo sve kako treba i sve se je to završilo bez izgubljenih ljudskih života - rekao je dr Dejan Mićanović, načelnik hitne službe "Odžaci".

Odžaci
foto: Kurir/M.V.

Infrastruktura Železnice, a potom i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, saopštili su da je prema prvim izveštajima sa terena uzrok ovog vanrednog događaja ljudski faktor.

Navode i da Železnička komisija za ispitivanje vanrednih događaja sprovodi istragu kako bi se utvrdila odgovornost za sudar vozova.

Bonus video:

00:17

Sudar kod Stepojevca

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.