OTAC PEĐE STOJAKOVIĆA IZNEO ODBRANU, PA PUŠTEN: Poznato kako je došlo do NESREĆE u Borči!
Mesto nesreće, Foto: Damir Dervišagić

tužilaštvo nije predložilo pritvor

OTAC PEĐE STOJAKOVIĆA IZNEO ODBRANU, PA PUŠTEN: Poznato kako je došlo do NESREĆE u Borči!

Na licu mesta povređena lica prevezena su na Urgentni centar

Objavljeno:

Povodom saobraćajne nezgode koja se dogodila 16. novembra oko 17:30 časova na Zrenjaninskom putu, u kojoj saobraćajnoj nezgodi je učestvovalo vozilo „Mercedes“ kojim je upravljao M.S. i prednjim delom vozila udario u desnu bočnu stranu putničkog vozila „Pežo“ kojim je upravljala A.M., a u kojoj nezgodi je jedno lice iz vozila „Pežo“ usled zadobijenih povreda preminulo, jedno lice zadobilo teške telesne povrede, a dva lica zadobila lake telesne povrede, dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je izašao na lice mesta radi vršenja uviđaja u saradnji sa Saobraćajnom policijom.

Na licu mesta povređena lica prevezena su na Urgentni centar, a vozač automobila koji je prouzrokovao saobraćajnu nezgodu je po nalogu dežurnog javnog tužioca zadržan u trajanju od 48 časova zbog sumnje da je izvršio krivično delo Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

1 / 4 Foto: Damir Dervišagić

Na licu mesta vozač je alkotestiran i nije imao prisustvo alkohola. Dežurni javni tužilac je naložio da se u daljem toku postupka izvadi krv od osumnjičenog, kao i vozača drugog vozila, da se izvrši vanredni tehnički pregled vozila i da se izuzme video nadzor ukoliko postoji na licu mesta.

Saslušan pred tužiocem Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu dana 17.11.2023. godine osumnjičeni M.S. u prisustvu izabranog branioca je izneo odbranu navodeći svoje viđenje saobraćajne nezgode, Imajući u vidu da osumnjičeni nije ranije osuđivan niti prekršajno kažnjavan, te da ima uredno prijavljeno prebivalište, tužilaštvo nije predložilo pritvor i istom je ukinuto zadržavanje, pa će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati svedoke oštećene, izvršiti neophodna saobraćajna i medicinska veštačenja i prikupiti ostale materijalne dokaze nakon čega će biti doneta konačna odluka, o čemu će javnost biti obaveštena.

Bonus video:

00:51

Policija izvlači smrskani Pežo nakon nesreće u Borči 2

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.