"NIDŽO, MOLIM TE": Lauševićev ZATVORSKI CIMER otkrio koje Žarkove REČI je PAMTIO do SMRTI!
Žarko Laušević, Foto: Zorana Jevtić

PLAKAO KAO KIŠA

"NIDŽO, MOLIM TE": Lauševićev ZATVORSKI CIMER otkrio koje Žarkove REČI je PAMTIO do SMRTI!

Nikola Kaluđerović bio je cimer Žarka Lauševića u zatvoru, a sreću zbog slavnog glumca nikada nije krio

Objavljeno:

Žarko Laušević i njegov pet godina stariji brat Branimir 31. jula 1993. godine napadnuti su od grupe huligana u blizini podgoričkog lokala "Epl". Tom prilikom je Žarko iz svog pištolja CZ-99 usmrtio napadače Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a teško ranio Andriju Kažića, dok je ovaj prilazio da se pridruži napadačima. Posle više izrečenih presuda koje su ukidane pred Vrhovnim sudom Crne Gore, 2001. godine pravosnažno je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 13 godina, zbog prekoračenja nužne odbrane u obračunu.

Nikola Kaluđerović, zatvorski cimer Žarka Lauševića u Spužu, plakao je na vest da je glumac pomilovan 2011. godine zbog ubistva dvojice i ranjavanja jednog mladića 1993. godine u Podgorici. Dugogodišnji Lauševićev cimer u ćeliji u Spužu prepričao je jedan razgovor sa Lauševićem.

Nikola Kaluđerović
Nikola Kaluđerovićfoto: Printscreen/youtube/ Vice Srbija

"Tada mi je rekao: 'Nidžo, molim te, očekuj me brzo'. I eto, nadam se da ću ga brzo videti", rekao je tada Kaluđerović, inače najčuveniji crnogorski zatvorenik koji je robijao zbog ubistva koje je počinio iz osvete za ubijenog sina, a o njegovim neprospavanim noćima je Žarko Laušević pisao u svojoj knjizi.

"Nikola se bori sa prvim snom u koji će neizbežno doći i njegov mrtvi sin. Navikao je bio svog, još nejakog sina, da spava sa ispruženom rukom koja je pred spavanje tražila potporu u snažnoj očevoj šaci", napisao je Žarko u svojoj knjizi.

Kaluđerović je preminuo 2020. godine u 82. godini.

Bojan Vuletić poželeo je da ekranizuje autobiografsku knjigu Žarka Lauševića "Godina prođe, dan nikad", a glavna uloga je pripala Milanu Mariću, dok će se serija od 21. oktobra, pa naredne četiri vikenda emitovati na RTS-u.

Bonus video:

00:36

DIRLJIV GEST ŽARKA LAUŠEVIĆA Klanjam se Peri Božoviću

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.