UBICA LUKE ŽIŽIĆA OSUĐEN NA 20 GODINA ZATVORA: Stefan maskiran upao u kafić pa ga izrešetao
Stefan Milašinović, Foto: PrintScreen/ Facebook/Stefan Milasinovic

PRESUDA

UBICA LUKE ŽIŽIĆA OSUĐEN NA 20 GODINA ZATVORA: Stefan maskiran upao u kafić pa ga izrešetao

Milašinović je 28. aprila prošle godine oko 18.50 sati na podmukao način lišio života Žižića

Objavljeno: 14:32h

Stefan Milašinović osuđen je na 20 godina zatvora zbog ubistva Luke Žižića 28. aprila 2022. godine u njegovom kafiću "Ritual".

Jovan Ugrenović osuđen je na 18 meseci za pomaganje Milašinoviću da se sakrije.

Podsetimo, početkom jula sud je ukinuo Ugrenoviću pritvor i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, dok se Milašinović od hapšenja 5. maja prošle godine nalazi u pritvoru.

Milašinović je na početku suđenja priznao da je ubio Žižića i rekao da se kaje zbog ubistva, dok na pitanja nije hteo da odgovara.

Luka Žižić
Luka Žižićfoto: Nenad Kostić, Kurir

Ugrenović negirao je izvršenje krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Ugrenović je optužen da je omogućio skrivanje osumnjičenom Milašinoviću koji se tereti za teško ubistvo. Milašinoviću na teret se stavljaju tri krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava i izazivanje opšte opasnosti.

Milašinović je 28. aprila prošle godine oko 18.50 sati na podmukao način lišio života Žižića, koji je sedeo u svom lokalu sa prijateljima, ne očekujući napad.

Optuženi je ušao u lokal, obučen u radnički kombinezon, sa hirurškom maskom na licu, kačketom na glavi i sa tamnim rukavicama, a potom je učtivo pitao svedoka V. Ž. koji je bio u šanku, inače brata Luke Žižića da li može da ode do toaleta, što mu je on dozvolio.

U toaletu se osumnjičeni zadržao 30-60 sekundi, nakon čega je napustio objekat, ali se vratio nakon nepuna dva minuta i prišao stolu za kojim je sedeo Žižić sa prijateljima, te je u njega ispalio najmanje sedam hitaca iz pištolja marke "Crvena zastava", koji je nosio bez dozvole. Naneo mu je povrede glave, vrata i trupa, odnosno grudnog koša i desne natkolenice.

Uspeo je da pobegne sa lica mesta. Uhapšen je 5. maja prošle godine u kući u naselju Grdelica u Kraljevu, koje skrovište mu je obezbedio drugooptuženi Ugrenović koji je lišen slobode 13. maja prošle godine godine.

Bonus video:

00:42

Prvi snimak sa lica mesta, pucnjava kafić Ritual

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.