NAKON SMRTI DVA RUDARA , INSPEKCIJA ULAZI U RUDNIKE: Naložena HITNA KONTROLA
Nesreća kod Zaječara, Foto: Printscreen/RTS

targedija

NAKON SMRTI DVA RUDARA , INSPEKCIJA ULAZI U RUDNIKE: Naložena HITNA KONTROLA

Nakon smrti dva radnika u rudniku "Lubnica" najavljena hitna kontrola mera i kvaliteta opreme

Objavljeno:

JP PEU Resavica saopštilo je danas da će po hitnom postupku na nivou celog preduzeća biti sprovedena vanredna kontrola sprovođenja dodatnih mera i kontrola kvaliteta opreme za bezbedan i siguran rad. Ovakva odluka doneta je nakon tragične nesreće koja se dogodila u rudniku Lubnica, kada su dva rudara nastradala.

Biće sprovedena i kontrola sprovođenja procedura pri izvođenju radnih operacija na svim pogonima, sa ciljem podizanja bezbednosti na radu na nivo iznad onog koji propisuju domaći standardi i zakonska regulativa, navedeno je u saopštenju.

- Povodom tragične nesreće koja se desila u rudniku RL Lubnica, kojom prilikom su stradala naša dva rudara – prijatelja, u ime celokupnog kolektiva JP PEU Resavica upućeni su izrazi najdubljeg saučešća njihovim porodicama i prijateljima - navodi se.

Prenete su i želje za brzim oporavkom povređenom rudaru.

U saopštenju se navodi da se sa dolaskom novog rukovodstva na čelo JP PEU Resavica, u čijem sastavu posluje devet rudnika na teritoriji Srbije, ulažu veliki napori na podizanje nivoa opremljenosti zaposlenih ličnom zaštitnom opremom i sigurnosti na radu, kao i na kolektivnoj zaštiti radnika.

1 / 7 Foto: Printscreen/RTS

Kako stoji u saopštenju, stav poslovodstva JP PEU Resavica je da je bezbednost, zaštita i zdravlje radnika, na prvom mestu, uz poštovanje svih uputstava i propisanih procedura za bezbedan i siguran rad, uz obaveznu upotrebu lične zaštitne opreme.

U tom smislu intenzivno se sprovode aktivnosti na redovnoj obuci radnika u toku rada, primeni kao i kontroli sprovođenja propisanih mera bezbednosti i sigurnosti na radu, saopštilo je JP PEU Resavica.

Bonus video:

00:30

STIŽE KOLONA POGREBNIH VOZILA U RUDNIK SOKO: U nesreći poginulo 8 rudara, najmlađi Nikola imao samo 31 godinu

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.