PO OBRENOVCU SE MNOGO PUCALO POSLEDNJIH GODINU DANA: Da li je ovo malo mesto postalo CENTAR OBRAČUNA KRIMINALACA?!
Foto: Tamara Trajković

DRAMATIČNO

PO OBRENOVCU SE MNOGO PUCALO POSLEDNJIH GODINU DANA: Da li je ovo malo mesto postalo CENTAR OBRAČUNA KRIMINALACA?!

Poslednji u nizu dogodio se pre samo nekoliko dana

Objavljeno:

Obrenovac je u proteklih godinu dana bio mesto u kom se dogodilo nekoliko kriminalnih obračuna, neki od njih su se završili sa fatalnih ishodom.

Poslednji u nizu dogodio se pre samo nekoliko dana kada je M. S. (27) iz mesta Stubline koje se nalazi nadomak Obrenovca ranjen sa četiri hica u stomak i noge.

Pucnjava se dogodila oko jedan sat posle ponoći, a M. S. je ranjen uspeo svojim "smartom" da se odveze do porodične kuće nakon čega ga je otac odneo do doma zdravlja u Obrenovcu.

M.S.
M.S.foto: Društvene mreže

M. S. je hitno prevezen u Urgentni centar gde je zbrinut i sada se, prema poslednjim informacijama, nalazi u stabilnom stanju, svestan je i komunikativan.

Inače, M.S. odranije je poznat ogranima reda zbog nasilničkog ponašanja i trgovine drogom, a nakon ranjavanja odbijao je svaku saradnju sa policijom. Navodno nije hteo da otkrije ni mesto na kom je upucan, niti bilo kakve detalje u vezi sa događajem.

Zbog krivičnih dela odranije, sumnja se da je on žrtva suprotstavljene kiminalne grupe ili osvete. Istragom će biti otkriveni svi detalji.

Ubistvo Japanca

Početkom oktobra ispred noćnog kluba u Obrenovcu dogodila se pucnjava u kojoj je ubijen radnik obezbeđenja Stevan Stevanović (36) zvani Japanac.

Stevan Stevanović Japanac
Stevan Stevanović Japanacfoto: Društvene mreže

Prema nezvaničnim informacijama koje posedujemo, Japanac nije imao problema sa zakonom i bio je poštovan među sugrađanima, a motiv njegovog ubistva još uvek nije otkriven.

Stevanović je ubijen kada se grupa mladića potukla u noćnom klubu nakon čega je on kao radnik obezbeđenja reagovao. Međutim, ispred lokala izbila je žučna svađa nakon čega su napadači potegli oružje i u Japanca ispalili pet hitaca. Stevanović je ubrzo preminuo, a policija je uhapsila dvojicu mladića osumnjičenih za učešće u ubistvu, D. G. (21) i V. P. (23), obojicu iz Obrenovca, dok se za dvojicom još uvek traga.

Ranjena braća

Usred bela dana 4. aprila ove godine ranjena su dva rođena brata u glavnoj ulici u Obrenovcu. Jedan od braće, Vasilije Mirković (32), pravosnažno je osuđen za ubistvo Stefana Lazarevića 2018. u kafani kod Obrenovca.

Vasilije Mirković
Vasilije Mirkovićfoto: Društvene mreže

Vasilije je tada ranjen u koleno, dok je njegov brat upucan u potkolenicu i natkolenicu. Do danas nije otkriveno ko je pucao na braću. Nakon paljbe, napadač je pobegao, a Mirkovići su ranjeni otišli nekoliko kilometara dalje i pozvali prijatelja koji ih je odvezao u bolnicu.

Obojica su poznata policiji, pa postoji sumnja da je ranjavanje bila tzv. opomena za žestoku braću.

Ubistvo zbog duga

Desetog marta u stanu u Obrenovcu ubijen je Č. Lj. (71). Njega je, po sopstvenom priznanju, ubio D.S. (47) i to u iznajmljenon stanu u kom je živeo. Ubica i žrtva su bili poznanici, a navodno je D.S. ranije pozajmio od Č. Lj. 1.000 evra, uz zelenašku kamatu i u dogovorenom roku mu je vratio ukupno čak 3.000 evra.

Međutim, Č.Lj. je, navodno, nastavio da traži pare od D.S. i da ga reketira, pa mu je ovaj u naletu besa zabio nož u grudi, a onda se predao policiji i rekao "Došao sam da se predam. Ubio sam čoveka".

Izboden maloletnik

U navodnom obračunu navijača u februaru ove godine, maloletnik (17) izboden je nožem u gradu.

Maloletnik je zadobio teške telesne povrede, izboden je po telu i glavi, a policija je ubrzo uhapsila napadača.

Dve pucnjave u decembru 2022.

Čak dva kriminalna obračuna na području Obrenovca dogodila su se u samo nekoliko dana u decembru prošle godine.

11. decembra pokušano je ubistvo mladića V,M. zbog čega su uhapšena četvorica mladića. Navodno, pozadina sukoba je bio dug i paljenje automobila jednom od napadača.

V.M. je jednom od mladića malo pre pucnjave zapalio automobil jer mu taj mladić nije platio dug. Dva dana kasnije je taj mladić okupio drugare i pokušao da se osveti V.M. ali je on uspeo da im pobegne.

U drugom obračunu pokušano je ubistvo radnika obezbeđenja u jednom obrenovačkom klubu S.T. (28). Ovu pucnjavu snimile su nadzorne kamere, a uhapšeno je nekoliko navijača.

01:33

Snimak pucnjave u Obrenovcu

Bonus video: PUCNJAVA USRED BELA DANA U PUNOM TRŽNOM CENTRU! Dva mladića ranjena, lekari nisu optimisti! Makedonija postala AUTO-PUT DROGE?!

03:29

PUCNJAVA USRED BELA DANA U PUNOM TRŽNOM CENTRU! Dva mladića ranjena, lekari nisu optimisti! Makedonija postala AUTO-PUT DROGE?!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.