"SUBOTICA JE ZA NJIH ZABORAVLJEN GRAD": Oglasio se MUP sa moćnom porukom
Migranti, Foto: MUP

akcija policije

"SUBOTICA JE ZA NJIH ZABORAVLJEN GRAD": Oglasio se MUP sa moćnom porukom

Jake policijske snage kod Horgoša i Subotice, a ministar Gašić poručio je da će kontrolisati sve hotele, hostele i sobe na dan

Objavljeno: 16:50h

Jake policijske snage i dalje su na području Horgoša i Subotice, uz granicu sa Mađarskom, posle poslednjeg oružanog sukoba migranata u kom su poginula tri migranta, a jedan povređen. Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić uverava da će učiniti sve da na svakom milimetru građani budu bezbedni.

Ministar Gašić kaže da je noćas od 3 sata krenulo angažovanje Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i da operacijom rukovodi general Dejan Luković, piše RTS.

"Nadam se da već koliko narednih petnaestak dana, a mi odavde nećemo da se sklonimo dok i poslednji počinilac bilo kojeg krivičnog dela, izazivanja bilo kakvih incidenata, pucnjave i svega, ne bude sklonjen sa teritorije Subotice, Kikinde, Sombora. Subotica od noćas je za njih zaboravljen grad", poručuje Gašić.

Bratislav Gašić
Bratislav Gašićfoto: Printscreen Pink

"U svim hostelima, hotelima, sobama na dan uradićemo preglede i svi oni koji su do sada imali sigurno utočište u tim prostorima biće pronađeni strane Ministarstva unutrašnjih poslova. Takođe, poručujem i svim taksistima da se ne ljute na Ministarstvo unutrašnjih poslova zbog oduzimanja automobila, jer oni na neki način jesu saučesnici u krijumčarenju migranata", dodao je Gašić.

Tri migranta su stradala, a jedan povređen u međusobnom vatrenom obračunu koji se juče dogodio u napuštenim objektima nekadašnjeg poljoprivrednog dobra "Bačka" u blizini naselja Horgoš.

Policija u Kanjiži uhapsila je šest osoba – četvoricu državljana Avganistana i dvojicu državljana Turske, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštio je MUP.

Bonus video:

01:56

EVROPA SE SAMOUNIŠTAVA, MIGRANTI NEMAJU OSEĆAJ PROSTORA NI SVOJINE!Dr Nadoveza: Dragoš Kalajić upozoravao, niko ga nije slušao!

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.