"KORISTI NEISTINE, NE POŠTUJE SVEDOKE, NI SUD": Advokat Bećirić razotkriva TAKTIKU odbrane Mike Aleksića!
Mika Aleksić, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

DETALJI SUĐENJA

"KORISTI NEISTINE, NE POŠTUJE SVEDOKE, NI SUD": Advokat Bećirić razotkriva TAKTIKU odbrane Mike Aleksića!

U četvrtak u Višem sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje samozvanom profesoru glume Miroslavu Miki Aleksiću, ispitivanjem Milene Radulović

Objavljeno:

- Branilac je insistirao na potpuno nebitnim stvarima, koristio se neistinama i nije pokazivao ni malo poštovanja ni prema svedokinji, ali ni prema sudu - komentariše za "Blic" advokat Denis Bećirić, punomoćnik oštećenih devojaka, nakon još jednog potresnog svedočenja glumice Milene Radulović, koja je prva prijavila da ju je silovao Miroslav Mika Aleksić.

U četvrtak u Višem sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje samozvanom profesoru glume Miroslavu Miki Aleksiću, ispitivanjem Milene Radulović. Njeno ispitivanje još uvek nije završeno i traje sada već više od dva glavna pretresa. Suđenje je obeleženo neprimerenim ponašanjem advokata koji zastupa Aleksića, kao i ponovnim postavljanjem uznemirujućih pitanja koja se ponavljaju.

"Branilac insistirao na nebitnim stvarima"

- Kao i u više navrata ranije, i sada je odbrana optuženog Aleksića nastavila sa pokušajima iscrpljivanja oštećene, postavljanjem brojnih pitanja na koje je ona u fazi istrage već dala iscrpne odgovore. Takođe, branilac je insistirao na potpuno nebitnim stvarima, koristio se neistinama, i nije pokazivao ni malo poštovanja ni prema svedokinji, ali ni prema sudu, zbog čega ga je sudija, nakon više opomena, na kraju i novčano kaznio - objašnjava za "Blic" advokat Denis Bećirić.

Rasprava sa sudijom, ali i dobacivanje publici i advokatima žrtava, trajalo je ceo glavni pretres.

Avokat Mike Aleksića
Avokat Mike Aleksićafoto: Nenad Kostić

- U jednom trenutku, nakon što mu je odbijeno ko zna koje po redu pitanje zbog toga što je irelevantno, nedozvoljeno, ili je na njega već odgovoreno, branilac je prokomentarisao da ne zna kako drugačije da brani svog klijenta. Verujem da će sud i ubuduće nastaviti da primenjuje procesna pravila, i da neće dozvoliti očigledne pokušaje zloupotrebe prava na odbranu. U nastavku sudskog procesa koji je zakazan za novembar, trebalo bi da se završi saslušanje Milene Radulović, i da započne saslušanje preostale dve oštećene - kaže za "Blic" advokat Bećirić.

Uznemirujuća pitanja

Nakon saslušanja žrtava, kako objašnjava naš sagovornik, očekuje se nastavak dokaznog postupka, to jest ispitivanje svedoka, veštaka i uvid u pisanu dokumentaciju.

Podsetimo, na suđenju u četvrtak advokat Mike Aleksića je postavio niz pitanja, koja je sud odbio, zbog čega je bio revoltiran i činilo se kao da mu je ponestalo pitanja.

Zatim je počeo da postavlja vrlo uznemirujuća pitanja, koja se odnose na detalje seksualnog nasilja.

Advokat: Kaže da se seća kada je imala hulahopke, a kada ne, jer je Mika govorio: "Sada je mnogo lakše". Kako doživljavate tu rečenicu?

Milena: Može sa manje napora da počne da me siluje.

Advokat: Što ste vi dolazili bez hulahopki, da mu olakšate, da vas lakše siluje?

Sudija je odbio pitanje.

Milena Radulović je sve vreme dostojanstveno odgovarala na pitanja, a iznela je i potresne detalje o tome kako se osećala nakon svega što je preživela u školi glume.

- Osećala sam se osramoćeno, drugačije od mojih vršnjaka koji žive normalan život. Osećala sam se prljavo, obeleženo. Nisam imala nikakva osećanja, bila sam spremna da počinim suicid, znala sam kako ću to da uradim - ispričala je Milena dok joj je glas drhtao i bila je vidno uznemirena.

Milena Radulović
Milena Radulovićfoto: Stefan Stojanović/ Mondo

S obzirom na to da je suđenje počelo pre više od godinu dana, da je javnost imala prilike da sluša kilometarsku odbranu Aleksića koju je pričao duže od 18 sati, kao i da je odbrana predložila više od 50 svedoka, jasno je da se suđenje neće završiti uskoro.

Zbog brojnih pitanja koja ništa nisu donela, svađi i odugovlačenja, Milena Radulović će morati ponovo da dođe u sud 23. novembra, kada je pozvana da svedoči i žrtva J. V.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila glumica Iva Ilinčić, a potom i druge devojke.

Bonus video:

00:34

MIKA ALEKSIĆ DOŠAO U PALATU PRAVDE SA DULETOM SAVIĆEM: Samo što je ušao u sudnicu, ročište već odloženo (FOTO)

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.