STRAŠNO! NAPRAVILI LABORATORIJA ZA DROGU NA 200 KVADRATA U BEOGRADU, a evo čime se ZAPRAVO BAVE
Osumnjičeni imaju zanimanja, Foto: MUP SRBIJE

da se naježiš

STRAŠNO! NAPRAVILI LABORATORIJA ZA DROGU NA 200 KVADRATA U BEOGRADU, a evo čime se ZAPRAVO BAVE

Aleksandar G. (39) Vladimir L. (45), Aleksandar L. (32), Sandra J. (33), Katarina B. (39), Mladen I. i Vladimir K. (44) su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Objavljeno: 17:19h

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušano sedmoro osumnjičenih za nelegalnu proizvodnju kanabisa u Borči, radi dalje prodaje, od kojih je zaplenjeno ukupno oko 500 kilograma ove opojne droge.

Svi osumnjičeni: Aleksandar G. (39) Vladimir L. (45), Aleksandar L. (32), Sandra J. (33), Katarina B. (39), Mladen I. i Vladimir K. (44) su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Kako Kurir nezvanično saznaje, četvoro osumnjičenih su po zanimanju elektroenergetičari, i oni su, kako se sumnja, montirali i pripremili ovu laboratoriju u Borči. Aleksandar G. je zaposlen u JKP Javno osvetljenje.

01:14

Pripadnici MUP-a uhapsili više osoba i pronašli dve laboratorije za proizvodnju droge

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da svim osumnjičenima odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Osumnjičenima Osumnjičenise na teret stavlja krivično delo "neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga izvršeno u grupi".

Tužilaštvo će takođe protiv svih osumnjičenih narediti sprovođenje finansijske istrage, jer postoje osnovi sumnje da poseduju znatnu imovinu proisteklu iz krivičnog dela. Oni se sumnjiče da su kao organizovana grupa u specijalno napravljenoj laboratoriji u Borči u Ulici Zrenjanski put, u hali od oko 200 kvadrata, na spratu u kući na navedenoj adresi i u šupi iza kuće, neovlašćeno proizvodili i prerađivali opojnu drogu kanabis radi dalje prodaje.

1 / 3 Foto: MUP SRBIJE

Pripadnici MUP-a uhapsili više osoba i pronašli dve laboratorije za proizvodnju droge

Kompletan proces proizvodnje, od zasada do pakovanja, odvijao se u ove tri prostorije opremljene hemijskim preparatima i tehničkim uređajima koji služe za uzgoj, rast i preradu opojne droge-kanabis.

Bonus video:

00:08

Aleksa Avramović u centru Beograda

(Espreso//Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.