OCA UBIO, MAJKU PRETUKAO I LEGAO DA SPAVA: Osumnjičeni za ubistvo u Surčinu iz bolnice doveden na saslušanje
Policija, Foto: Dado Đilas

ubistvo i nasilje u porodici

OCA UBIO, MAJKU PRETUKAO I LEGAO DA SPAVA: Osumnjičeni za ubistvo u Surčinu iz bolnice doveden na saslušanje

Osumnjičen za ubistvo u Surčinu je danas, po otpuštanju iz prihijatrijske ustanove u kojoj je bio smešten radi lečenja nakon izvršenja krivičnog dela, priveden i saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu

Objavljeno:

Više javno tužilaštvo u Beogradu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv F. V. (38) zbog sumnje da je 19. septembra 2023. u Surčinu brutalno, na smrt pretukao svog oca, majci naneo teške telesne povrede, a sestri uputio pretnje.

Osumnjičeni je danas, po otpuštanju iz prihijatrijske ustanove u kojoj je bio smešten radi lečenja nakon izvršenja krivičnog dela, priveden i saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

On se branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti i visine zaprećene kazne za krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u sticaju sa dva krivična dela nasilje u porodici.

Sumnja se da je F. V. 19. septembra oko 18 sati ispred svoje porodične kuće u Surčinu najpre fizički napao oca, oborio ga na beton i zadao mu više udaraca pesnicama po glavi i telu.

Hitna pomoć
Hitna pomoćfoto: RINA

Kada mu je majka rekla da prestane da tuče oca, on je i nju više puta udario pesnicama u predelu glave usled čega je pala i zadobila prelom jagodične kosti ispod oka.

Potom mu je sestra, koja živi u susednoj kući rekla da se smiri, on joj je rekao da će i ona videti "svoga boga", pa je krenuo ka njenoj kući, ali je ona uspela da se zaključa u kupatilu sa svojom maloletnim ćerkom.

Osumnjičeni se vratio do svoje porodične kuće gde uzeo metalnu šipku kojom je oca uradio više puta po glavi i telu, i zadao mu teške telesne povrede usled kojih je on dva dana kasnije preminuo i bolnici.

Bonus video:

00:26

Pogledajte kako su pali osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Futogu!

(Espreso / Kurir / J.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.