MALOLETNU DEVOJČICU PRODALI ZA 3 MILIONA: Banda iz Loznice NEMA MILOSTI, zarađivali su OGROMNE SUME NA DECI
Foto: Dado Đilas

STRAŠNO

MALOLETNU DEVOJČICU PRODALI ZA 3 MILIONA: Banda iz Loznice NEMA MILOSTI, zarađivali su OGROMNE SUME NA DECI

Kako se saznaje, eksploatacijom dve devojčice zaradili su najmanje 880 hiljada dinara

Objavljeno: 23:09h

Petočlana kriminalna grupa uhapšena je zbog sumnje da su izvršili krivično delo - trgovina ljudima, a kako se nezvanično saznaje, eksploatacijom su stekli najmanje 4.5 miliona dinara!

Osumnjičeni Z.M.(61), J.M. (42), N.M. (26), M.A. (48) i A. R. na čelu sa N.T. (42) koji je osumnjičen da je organizator, uhapšeni su u Loznici, zbog sumnje da su pripadnici ove međunarodne organizovanekriminalne grupe od avgusta 2020. do oktobra 2023. godine, na teritoriji Srbije, Nemačke i Francuske eksploatisali kroz prosjačenje veći broj dece uzrasta od 5 do 11 godina i jednu tridesetsedmogodišnju državljanku Ukrajine, dok su osamnaestogodišnju žrtvu ovog krivičnog dela držali u položaju sličnom ropskom.

- Maloletnu devojčicu su prodali za najmanje 3 miliona dinara radi braka. Nju su terali i na prosjačenje i tako zaradili još 1.5 miliona dinara - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Kako se saznaje, eksploatacijom dve devojčice zaradili su najmanje 880 hiljada dinara, eksploatacijom državljanke Ukrajine najmanje 250 hiljada dinara.

- Eksploatacijom još najmanje četiri deteta oni su uzeli 360 hiljada dinara - kaže izvor .

Prema nezvaničnim saznanjima, oni su novac koristili za lične potrebe - kupovinu vozila i zlata. Podsetimo, pretresanjem njihovih stanova pronađeno je više mobilnih telefona i SIM kartica, novac, dokumentacija o međunarodnim novčanim transakcijama, kao i USB memorije.

00:30

Pripadnici MUPa, UKP-SBPOK u koordinaciji sa Evropolom, uhapsili su pet osoba

Pripadnici MUPa, UKP-SBPOK u koordinaciji sa Evropolom, uhapsili su pet osoba

Tokom akcije hapšenja na više lokacija zatečeno je šestoro dece od 6 do 11 godina koja su zbrinuta u saradnji Kancelarije za koordinaciju aktivnosti u borbi protiv trgovine ljudima, Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima i Centra za socijalni rad u Loznici, u skladu sa njihovim nadležnostima i načelom najboljeg interesa deteta.Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Bonus video: Hapšenje marihuana

02:39

Hapšenje marihuana

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.