"PRALI RUKE" OD UMEŠANOSTI, PA RASKRINKANI: Snimci ODALI vlasnika i instruktora STRELJANE, OBUČAVALI DEČAKA-UBICU!
Streljana / ilustracija, Foto: Filip Plavčić

ISTRAGA POKAZALA

"PRALI RUKE" OD UMEŠANOSTI, PA RASKRINKANI: Snimci ODALI vlasnika i instruktora STRELJANE, OBUČAVALI DEČAKA-UBICU!

Istražitelji su tokom istrage došli do dokaza da su obojica iz streljane lagala, te je protiv njih podignuta optužnica za krivično delo davanje lažnog iskaza

Objavljeno:

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv roditelja dečaka-ubice koji je 3. maja u OŠ Vladislav Ribnikar ubio 9 svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja, ali i vlasnika i instruktora streljane jer su dali lažne iskaze!

Otac dečaka je, kako se to navodi u optužnici dečaka vodio u streljanu i u istrazi su saslušani vlasnik ove streljane, kao i instruktor.

Oni su tokom istrage govorili "da dečak nije dolazio kod njih u streljački klub, da ga nisu viđali, a da jesu, ne bi mu dozvolili da puca".

Škola u kojoj je izvršen masakr
Škola u kojoj je izvršen masakrfoto: Nemanja Nikolić

Međutim istražitelji su tokom istrage došli do dokaza da su obojica lagala, te je protiv njih podignuta optužnica za krivično delo davanje lažnog iskaza.

- U streljani postoji video-nadzor, ali se snimci čuvaju tri nedelje, posle čega se brišu. Uprkos tome, istražitelji su uložili velike napore i uspeli su da "vrate" određene fragmente sa obrisanih snimaka i tako su došli do snimaka na kojima se jasno vidi kako dečak-ubica puca. Na jednom snimku se jasno vidi kako mu vlasnik streljane drži ruke, odnosno "nišani" u metu, dok mu instruktor drži kukove i noge u položaju za pucanje - objašnjava izvor Kurira.

Inače, kako smo već pisali, u optužnici se navodi da je otac godinu dana pre masakra vodio sina u streljanu, da ga je učio da puca u koncentrične krugove i siluete ljudi i učio ga kako da diše dok gađa.

Bonus video:

04:51

IZNENAĐEN SAM DA JE OPTUŽENA MAJKA! Toma Fila: Specifično je što joj brane kontakt sa sinom, a razlog je verovatno OVAJ POSTUPAK

(Espreso / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.