GLAVNI TUŽILAC SE OBRATIO JAVNOSTI: Optužnica PROTIV OCA DEČAKA UBICE napisana na 267 strana!
Nenad Stefanović, Foto: Printscreen/RTS

obraćanje glavnog tužioca

GLAVNI TUŽILAC SE OBRATIO JAVNOSTI: Optužnica PROTIV OCA DEČAKA UBICE napisana na 267 strana!

Dečak ubica, s obzirom na to da u vreme masovnog ubistva nije imao 14 godina, nije krivično odgovoran i smešten je u psihijatrijsku ustanovu

Objavljeno: 12:27h

Više javno tužilaštvo u Beogradu danas podiže optužnicu protiv oca dečaka (13) koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te ustanove.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović tim povodom obraća se javnosti.

- Želim da se u ime VJT zahvalim svim državnim organima koji su bili uključeni istragu, kao i svom timu koji je danonoćno predano radio na ovom slučaju tako da imamo optužnicu koja je napisana na 267 strana. Ovaj slučaj je sam po sebi veoma specifičan. Sproveli smo istragu koju su vodila dva javna tužioca i pripadnici MUP. Danas je Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv oca dečaka. Okrivljeni je optužen zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti. Postoji opravdana sumnja da je u periodu od godinu dana obučavao svog sina da rukuje oružjem i municijum te da gađa u mete silueta ljude, kako da stoji i kako da diše prilikom upotrebe oružja. Takođe, sumnja se da je oružje kojim je počinjen masakr čuvao suprotno Zakonu o oružju i municiji. U istrazi je utvrđeno da je oružje držao u transportnim koferima, umesto u sefu.

Otac se, podsetimo, sumnjiči da je izvršio krivična dela teško delo protiv opšte sigurnosti tako što je u periodu pre masakra obučavao trinaestogodišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom.

Takodje, otac je, kako se sumnja, postupio suprotno Zakonu o oružnju i municiji i suprotno Pravilnika o prostorno tehničkim uslovima za bezbedno smeštanje oružja i municije, jer nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije tako da ono ne može doći u posed neovlašćenih lica, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti.

Podsetimo, dete je očevo oružje i municiju 3. maja ponelo sa sobom u školu i počinio jeziv masakr.

- Otac dečaka uhapšen je istog dana kada je njegov sin počinio zločin i na predlog tužilaštva sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio mu je pritvor u kom se i dalje nalazi - podseća sagovornik Kurira.

Dečak ubica, s obzirom na to da u vreme masovnog ubistva nije imao 14 godina, nije krivično odgovoran i smešten je u psihijatrijsku ustanovu.

Bonus video:

02:24

OTAC JE NAMERNO OBUČAVAO SINA DA PUCA IZ PIŠTOLJA, OBUKE SU TRAJALE NEKOLIKO MESECI! Privatni detektiv o masakru na Vračaru

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.