POVEZANI SA ŠVERCOM PET TONA KOKAINA U RUMUNIJI? Evo ko su uhapšeni pripadnici "BALKANSKOG KARTELA"
Policija, Foto: RINA

hapšenje po srbiji

POVEZANI SA ŠVERCOM PET TONA KOKAINA U RUMUNIJI? Evo ko su uhapšeni pripadnici "BALKANSKOG KARTELA"

Organizator uhapšene kriminalne grupe je, kako se saznajemo, Miroslav Starčević se nalazi u pritvoru u Srbiji od maja ove godine

Objavljeno:

Pripadnici takozvanog "balkanskog kartela" P.S., Z. J., M.M., .M. M., S.N. i S. Đ. uhapšeni su danas zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a kako Kurir nezvanično saznaje oni se dovode u vezu sa švercom 5 tona kokaina u Rumuniji!

- Uhapšeni pripadnici kartela povezani su sa krijumčarenjem 5 tona kokaina vrednog oko 300 miliona evra - kaže izvor Kurira i objašnjava:

- Kokain je zaplenjen u maju 2019. godine kada se prevrnuo brod kojim je droga prenošena, a paketi isplivali. Tada su privedena dvojica Srba.

Mediji su tada saopštili da su zaplenjene vreće sa kokainom od strane agencije za organizovani kriminal u Bukureštu, a njegova ulična vrednost procenjena je tada na 300 miliona evra.

Kokain
Kokainfoto: PRINTSCREEN/PANORAMA.IT

Organizator uhapšene kriminalne grupe je, kako se saznajemo, Miroslav Starčević se nalazi u pritvoru u Srbiji od maja ove godine, dok se jedno lice nalazi u pritovru u Republici Francuskoj.

U toku predistražnog postupka prikuljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći, a u toku su pretresi na 16 lokacija na teritoriji Srbije.

U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega biti saslušani.

Bonus video:

03:49

Uhapšeno 13 pripadnika organizovanih kriminalnih grupa koje su funkcionisale kao „Balkanski kartel“

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.