SKOČILI SU NA MENE, POKIDALI KAMERU, UDARILI ME PESNICOM: Pogledajte napad na novinare kod Valjeva! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Televizija Valjevo Plus

napad na radnom mestu

SKOČILI SU NA MENE, POKIDALI KAMERU, UDARILI ME PESNICOM: Pogledajte napad na novinare kod Valjeva! (VIDEO)

Oni su napadnuti u kamenolomu sela Prijezdić kod Valjeva prilikom pokušaja da snime prilog o tom kamenolomu
Objavljeno: 10:05h

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je od nadležnih da hitno pronađu i kazne napadače na glavnog urednika TV Valjevo Plus Predraga Lučića i kamermana Vasilija Ristovića, koji su kako je navedeno, napadnuti u kamenolomu sela Prijezdić kod Valjeva prilikom pokušaja da snime prilog o tom kamenolomu.

Lučić je UNS-u rekao da su "jutros ispred zgrade Gradske uprave protestovali meštani sela Mratišić i Prijezdić zbog nemara u radu dva kamenoloma koji su im uništili puteve, zagadili vazduh, kamenje im pada na kuće".

Lučić je kazao da su u kamenolom otišli da bi proverili šta se dešava i snimili prilog ali su, kako je rekao, napadnuti sa svih strana.

"Skočili su na kamermana, pokidali kameru i skinuli akumulator sa nje. Kada sam se umešao, udarili su me pesnicom s ledja, bilo je psovki i pretnji. Bilo ih je petoro, šestoro", rekao je Lučić i dodao da će sutra otići u policijsku stanicu sutra kako bi dostavio snimak napada.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je osudilo napad na novinarsku ekipu TV Valjevo Plus i zatažilo da napadači budu kažnjeni u skladu sa Krivičnim zakonikom. NUNS je naveo da je napad na prijavljen policiji, kao i da će Lučić sutra predati i snimak nasilja.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.