"OSETILA JE UBOD U GRUDIMA...": Jeziva ISPOVEST majke iz Novog Sada, iznela DETALJE!
Vršnjačko nasilje, Foto: Profimedia

vršnjačko nasilje

"OSETILA JE UBOD U GRUDIMA...": Jeziva ISPOVEST majke iz Novog Sada, iznela DETALJE!

"Kada je pitala odakle joj nož, devojčica je rekla da je tu ceo dan, te da ga je ponela u školu da nekoga zaplaši i da se našali"

Objavljeno:

Policiji u Novom Sadu prijavljen je slučaj navodnog vršnjačkog nasilja u kojem je jedna devojčica (13) navodno ubola kuhinjskim nožem drugu u grudi u blizni fakultetskog parka u Novom Sadu, a tim povodom stupili smo u kontakt sa majkom povređene devojčice koja je dala svoju ispovest za Telegraf.

Prema rečima majke, sporni incident odigrao se 2. oktobra, oko 20 časova u parku u blizini zgrade Rektorata. Ona kaže da je smena trajala do 19:10, te da joj se ćerka nakon toga javila i rekla joj da će sa drugaricama ići do pet šopa u blizini da kupe transporter za mačku.

Pre odlaska u pet šop, one su svratile do stana drugarice da uzmu novac za taj transporter, nakon čega su se uputile ka tamo.

Majka priča da je drugarica posle prvog pet šopa predložila da odu do drugog koji je navodno povoljniji, one su dalje otišle ka krugu fakulteta gde noću ima malo ljudi.

Kaže da je njena ćerka predložila da upale mape i da vide gde je tačna lokacija pet šopa, jer je staza kojom su išle bila mračna. Po priči povređene devojčice, koju je ispričala i majci i policiji, drugarica se tada sagla da dohvati ranac, ali je pri tome udarila glavu. Ona se sagla da vidi da li je ova dobro, a nakon što je ustanovila da jeste, drugarica je ustala.

Dodaje da je njena ćerka tada osetila jak bol u predelu grudi, te da je kod drugarice videla kuhinjski nož u ruci.

- Kada je pitala odakle joj nož, devojčica je rekla da je tu ceo dan, te da ga je ponela u školu da nekoga zaplaši i da se našali- rekla je majka za naš portal dodajući da je devojčica istog trenutka odbacila nož.

Vršnjačko nasilje / ilustracija
Vršnjačko nasilje / ilustracijafoto: Profimedia

Majka nastavlja priču i kaže da je ćerka u tom momentu prihvatila to objašnjenje od drugarice, ali da nije htela da ide sa njom do drugog pet šopa.

- Tada su se vratile do prvog gde ih je sačekao otac od te drugarice, koji je platio transporter, nakon čega je moja ćerka otišla kući - kaže majka.

Majka koja je inače zaposlena u hitnoj pomoći, radila je tu noć treću smenu, a poziv za intervenciju dobila je baš od svoje ćerke. Dodaje da je to bio najteži poziv u njenom životu.

- Ćerka je kada je došla kući shvatila šta se dogodilo, da joj je majca pocepana te da ima rasekotinu na grudima, na svu sreću rana nije bila duboka - priča majka za Telegraf i dodaje da je devojčica prvobitno mislila da je udarena samo drškom.

Odmah su se uputili u dečju bolnicu, a potom je slučaj prijavljen policiji, što je obaveza i po službenoj dužnosti kada je reč o ovakvim događajima. Odmah su lančano u sve uključeni škola i centar za socijalni rad.

Za sada ostaje nejasan motiv napada, s obzirom da su se njih dve duže vreme družile i to intenzivno, a da je povređena devojčica čak spavala kod ove drugarice, pa je čudno da je do ovoga došlo. Majka povređene devojčice je dodala da je otac druge devojčice sutradan pozvao da je uputio izvinjenje, ali da nije mogao da objasni postupak svoje ćerke.

Iz PU Novi Sad potvrđeno nam je da se ovaj događaj odigrao, ali da za sada ne mogu da nam kažu više detalja osim toga da je nož pronađen, te da nema dokaza da je devojčica taj nož prethodno unela u školu.

Otac je potvrdio da to jeste kuhinjski nož iz njihove kuće, ali nije znao kada ga je devojčica iznela. Majka povređene devojčice kažu da je policija bila maksimalno korektna, a da je danas ponovo otišla do škola kako bi obavila još neke razgovore.

Centar za socijalni rad je pokrenuo postupak, otac je pod nadzorom, a devojčica koja je nanela povreda je upućena da psihološku procenu.

Majka za kraj dodaje da njena ćerka ne može noću da spava, da se prevrće i razmišlja šta se sve moglo dogoditi, te da drugaricu ne želi da vidi više nikada u životu.

Bonus video:

01:54

OGUGLALI SMO NA PORODIČNO I VRŠNJAČKO NASILJE! Milan Ćulibrk: Na društvenim mrežama nasilnici su najveći frajeri

(Espreso / Telegraf.rs, Nikola Bilić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.