NAMAMILA JE NA MRAČNU STAZU PA JE UBOLA U GRUDI: Užas u NOVOM SADU, devojčica (13) nanela povrede nožem DRUGARICI
Hitna pomoć, Foto: Profimedia

majka žrtve prestravljena

NAMAMILA JE NA MRAČNU STAZU PA JE UBOLA U GRUDI: Užas u NOVOM SADU, devojčica (13) nanela povrede nožem DRUGARICI

Ispovest majke devojčice iz Novog Sada koju je napala drugarica nožem i ubola u grudi iz čista mira

Objavljeno:

Izvadila je nož i ubola moju ćerku u grudi. Dete koje je pre tri nedelje bilo kod nas kući, dete kod kojeg je moja ćerka spavala. Bez ikakvog razloga, povoda. Kada je moja ćerka pitala odakle joj nož, rekla je da ga je čitavog dana nosila sa sobom u školu... Da nekog uplaši, da se našali - počinje potresnu priču majka iz Novog Sada čiju je 13-godišnju ćerku nožem napala školska drugarica.

Kako priča B.N.K., napad se dogodio 2. oktobra oko 20 časova uveče.

- Moja ćerka je imala popodnevnu nastavu u školi do 19.10 časova. Odmah posle toga pozvala me je telefonom da me zamoli da ide sa svojom drugaricom iz razreda do Pet šopa, kako bi kupile transporter za nošenje mačke - započinje priču sagovornica.

Prema njenim rečima, ćerka je prvo sa drugaricom otišla do njenog stana, jer živi u neposrednoj blizini škole, kako bi uzela novac za transporter, a zatim su se uputile u Pet šop.

- Otišle su zajedno u prodavnicu, a drugarica je predložila da idu u još jednu, "koju ona zna jer je tamo povoljnija ponuda". Povela je moju ćerku ka krugu fakulteta, tačnije ka zgradi Rektorata, koja je i danju napuštena, a noću sablasna - navodi B.N.K.

U sred mraka sevnuo je nož

Kako joj je ćerka ispričala, a naknadno ponovila u policiji, staza joj se učinila mračna, pa je zamolila drugaricu da izvadi mobilni telefon i na mapi potraži tačnu lokaciju drugog Pet šopa.

- Drugarica se sagnula da spusti ranac na pod, kako bi izvadila telefon iz njega i tom prilikom malo udarila glavom u ukrasni deo obližnje ograde. Moja ćerka se sagnula da vidi da li se povredila, pogledala joj glavu i kada je videla da je sve u redu, ustala. Međutim, sledećeg trenutka drugarica ustaje, a moje dete odjednom oseća jak bol u grudima sa desne strane. U njenim rukama ugledala je nož! U tom trenutku nije shvatala šta se dešava. Pitala ju je šta to radi, odakle joj nož!? Drugarica je odmah odbacila nož na pod i kroz osmeh rekla da ga ceo dan ima kod sebe, da ga je nosila u školu da nekog zaplaši, da napravi šalu! - priča u dahu majka.

Poziv na teren od svog deteta

- Ne znajući šta se zapravo dogodilo, moja ćerka je prihvatila takvo objašnjenje, jer nije mogla da shvati, pojmi da je njena drugarica htela da je povredi. Rekla joj je da neće da nastavi dalje sa njom do tog drugog Pet šopa, nego da se vrate do onog prvog. Tamo je došao otac drugarice da plati kupljeno, a moja ćerka je došla svojoj kući - priča sagovornica.

Kako dodaje ova Novosađanka, ona je to veče radila treću smenu uHitnoj pomoći, gde je zaposlena. Poziv koji je dobila za izlazak na teren bio je od njenog sopstvenog deteta.

Hitna pomoć
Hitna pomoćfoto: Filip Plavčić, Ilustracija

- Kada je moja ćerka došla kući i kada je videla rupu na majici i povredu na grudima, shvatila je šta joj se zapravo dogodilo. Ona je pre toga mislila da je zadobila udarac drškom noža, nije mogla ni da zamisli da je drugarica pokušala da je ubode. Pozvala me je, a taj poziv bio je najteži u mom životu. Nisam mogla da verujem šta se dešava - navodi potresena majka.

Prema njenim rečima, sva je sreća da povreda nije bila duboka i da nije pukom srećom nož išao ka vratu.

- Odmah sam sa ćerkom otišla u Dečiju bolnicu. Pregledana je, a potom smo slučaj prijavili policiji - navodi B.N.K.

Napad bez motiva

Motiva za napad nema. Kako je i otac devojčice potvrdio sagovornici kada ju je pozvao da se izvini za postupak svog deteta, u pitanju je bio čin "trenutne frustracije".

- Njen otac zvao me je sledećeg dana. Izvinjavao se i na pitanje šta je moje dete uradilo njegovom, nije mogao da pruži odgovor. Moja ćerka se sa njom družila intenzivno od 3. razreda osnovne škole, spavala je kod njih kući, ta devojčica je dolazila kod nas. Jednostavno, odnosi među njima su bili odlični. Meni je to dete delovalo dobro, ohrabrivala sam ćerku da se sa njom druži - još uvek u neverici govori majka napadnute devojčice.

Kuhinjski nož kojim je devojčica napala ćerku sagovornice pronašla je policija na istom mestu.

Policija
Policijafoto: Printscreen/RTS

- Njen otac mi je potvrdio da je to njihov kuhinjski nož iz kuće. Nije znao da mi kaže kako ni zašto je njegova ćerka učinila tako nešto. Sama pomisao da je čitavog dana u školi imala taj nož u rancu izaziva nenormalan strah i jezu. Ne smem ni da pomislim šta se moglo dogoditi - kaže sagovornica.

Bonus video:

01:33

IZVADILA NOŽ I NASRNULA NA DRUGARE! Kurir sa lica mesta: Roditelji u strahu, DIREKTOR SE NE OGLAŠAVA (VIDEO)

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.